Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai megállapodás a Deloitte & Touche, az AT&T, és a Dataplex között

Dotkom

Informatikai megállapodás a Deloitte & Touche, az AT&T, és a Dataplex között

A Deloitte & Touche Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Rt. a Dataplex budapesti adatközpontjában helyezte el adatforgalmi berendezéseit. Az összeköttetést az AT&T Global Network Services Hungary biztosítja.

A Deloitte & Touche Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Rt. a Dataplex budapesti nagybiztonságú adatközpontjában helyezte el 16 közép- és kelet európai államban működő Deloitte & Touche vállalatokat kiszolgáló üzlet-kritikus informatikai és adatforgalmi berendezéseit. A közvetlen, és nagy sávszélességű összeköttetést Budapest, és a régióban működő Deloitte & Touche irodák között az AT&T Global Network Services Hungary biztosítja a Dataplexnél elhelyezett POP-ja révén. A piacot meghatározó, Big Four-nak is nevezett üzleti tanácsadó vállalatok közül Magyarországon jelenleg egyedül a Deloitte & Touche rendelkezik az adatforgalom extrém biztonságát nyújtó, rugalmas infokommunikációs infrastruktúrával.

A Deloitte & Touche Budapesten működteti regionális informatikai központját, itt üzemelteti a cég az összes üzletileg fontos rendszerét. A tanácsadó cég folyamatosan fejlődik, az információs rendszerek egyre nagyobb szerepet játszanak az ügyfelek kiszolgálásában, és így a megszokottnál nagyobb rendelkezésre állást és üzembiztonságot igényelnek. Olyan, az ismert biztonság- és átvitel technológia csúcsát képviselő infokommunikációs térre volt szüksége, amely szükség esetén együtt növekszik a vállalat hazai és regionális igényeivel, ugyanakkor garantálja az adatok zavartalan forgalmazását rendkívüli terhelés, az egész várost sújtó áramkimaradás, vagy a nemzetközi vonalak extrém leterheltsége közepette is. A döntésnél természetesen szempont volt az infokommunikációs költségek racionális szintre szorítása is.

A Deloitte & Touche, az AT&T és a Dataplex szakemberei a berendezéseinek áttelepítésénél Magyarországon korábban még nem alkalmazott, megkülönböztetett IT biztonsági megoldásokat alkalmaztak: A Deloitte & Touche berendezéseit három, egymástól mindenben szeparált biztonsági térben helyezték el: külön redundáns tűzszakasz, redundáns klíma és redundáns áramforrás gondoskodik a szerverkiszolgálás, a storage és a back up működésének folyamatosságáról. A Deloitte terabájt nagyságrendben veszi igénybe adattárolásához az EMC a Dataplexnél elhelyezett Symmetrix high end storage rendszerét.

A Deloitte & Touche adatainak szupergyors továbbításáról az AT&T Global Network Services-nek a Dataplexnél elhelyezett POP-ja gondoskodik, azaz a Deloitte nem fizet más szolgáltatónak összekapcsolási díjat, sem más adatforgalmi költséget.

Az AT&T az előző év végén helyezte el hálózati adatkommunikációs eszközöket a Dataplexnél. Ügyfelei innen közvetlenül kapcsolódnak az AT&T jelenleg 300 millió USA dollár költséggel kiépülő globális hálózatához. Az AT&T budapesti kapacitásait máris több, a bankszektorban, és a szolgáltatások területén működő nemzetközi vállalat, valamint számos hazai elektronikai gyártókapacitással rendelkező multinacionális cég veszi igénybe. A Deloitte & Touche azonban az AT&T-nek eddig az első olyan ügyfele, amely Magyarországon, Közép-és Kelet Európa országai felé irányuló adatforgalomra kötött szerződést.

A jelenlegi szerződéssel együtt az AT&T év elején létrehozott kapacitásai már 70%-ban leterheltek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés