Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az első 4 GB-os DDR memóriamodul

Laptop

Megjelent az első 4 GB-os DDR memóriamodul

A Samsung Electronics bemutatta az iparág első 4 Gigabyte kapacitású DDR (Double Data Rate) DIMM (Dual In line Memory Module) memóriamodulját.

A modul harminchat 1 Gigabit kapacitású DDR szinkron DRAM (SDRAM) egységből áll, melyek 4 Gbyte kapacitást biztosítanak a nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz, például szerverekhez, munkaállomásokhoz és szuperszámítógépekhez.

A 4 Gbyte-os DDR DIMM memória a Samsung 10 nanométeres technológiával készülő 1 Gb kapacitású DDR SDRAM egységére épül. Az 1 Gb-os DDR SDRAM 266 Mbps és 333 Mbps teljesítményt biztosít, és x4, x8, valamint x16 bites konfigurációban lesz elérhető, az iparágban elfogadott 400mil TSOP2 tokozásban.

A Samsung fejlesztette ki az iparág első, teljes mértékben működő 1 Gb kapacitású DDR SDRAM modulját 2002. decemberében, melyből mintákat juttatott el a fő rendszerfejlesztőknek. A Samsung 2003. második felére tervezi a tömeggyártás beindítását.

A Gartner Dataquest kutatói szerint az 1 Gb kapacitású DDR SDRAM modulok piaca 2006-ra 7,4 milliárd dollárt tesz majd ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés