Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ATI becsap minket?

Laptop

Az ATI becsap minket?

Több ATI Radeon 8500 monitorvezérlő kártyával rendelkező felhasználó átverve érzi magát, mivel kiderült, hogy a Geforce 3 verőnek kikiáltott kártya néhány programban elért magas teljesítménye félrevezető.

A Radeon 8500 drivereit ugyanis úgy alakították ki, hogy a Quake 3 futtatása esetén a driver automatikusan lecsökkenti a textúrák minőségét, így nyerve jelentős teljesítménynövekedést. Erre a „csalásra” a HardOCP (hardver teszteléssel foglalkozó weblap) derített fényt. Letesztelték a kártyát a Quake 3 alatt, majd átnevezték a játék indítófájlját, ennek hatására a teljesítmény visszaesett. Ezzel a kisebb trükkel az ATI új kártyája sokkal jobb teljesítményt ért el egy olyan általánosan használt tesztalkalmazásban, amely a játékosok között mérvadónak számít. Azonban nem csak a játékosokat érte arculcsapásként a hír, hanem hardverteszteléssel foglalkozó honlapokat, valamint magazinokat melyek szintén komoly súllyal vették figyelembe a Quake 3 alatt elért eredményeket.

Az ATI nyilatkozata szerint ők azért módosították a drivert ilyen irányban, hogy a kifejezetten játékosoknak készült kártya minél jobb teljesítményt nyújtson, nem pedig azért, hogy a tesztekben jobb eredményt érjen el a ténylegesnél. Egy azóta megjelent frissebb driver már az összes Quake 3 enginet használó programra kifejti hasonló hatását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés