Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új IBM szerver: izzadó hűtés

Laptop

Új IBM szerver: izzadó hűtés

Korlátozott darabszámban már december elején kereskedelmi forgalomba kerül a Kék Óriás ma bemutatott, ”Summit” elnevezésű új hálózati kiszolgálója.

Az első Summit szerver az x360-as nevet viseli, és egy rackszekrénybe helyezhető, négyprocesszoros modell lesz 1,5 GHz, illetve 1,6 GHz-es Intel Xeon MP (Foster) processzorokkal. Fontos továbbá, hogy a ma bemutatott új modell az IBM közlése szerint 40 százalékkal kisebb helyet foglal, mint elődje, az x350-es (ebben 900 MHz-es CPU-kat alkalmaznak).

Érdekesség, hogy az x360-asba speciális vízhűtést szereltek a processzorok termelte hő elvezetésére (ennek elve leginkább az emberi izzadáshoz hasonlít, azonban a számítógép esetében a folyadékot vissza is vezetik a gépbe).

Egy négyprocesszoros alapmodell ára 16 ezer dollár körül kezdődik, nyolc-, tizenkét-, illetve tizenhat processzor fogadására képes változata a jövő évben fog megjelenni.

Az IBM ezzel az új szerverrel elsősorban a nagyvállalati felhasználókat célozza meg, és a Dell, a HP és a Compaq azonos kategóriába tartozó gépeivel kíván versenyre kelni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés