Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Red Hat Linux a mainframe rendszerek küszöbén

Laptop

A Red Hat Linux a mainframe rendszerek küszöbén

A Red Hat harminc napon belül bemutatja saját, IBM mainframe rendszerekre szánt Linux verzióját, ezzel beérve a konkurenciát, akik már megvetették a lábukat a piac ezen szegmensében.

Matthew Szulik, a cég vezetője október 2-án, pénteken, egy interjúban elmondta, hogy az új, nagygépes Linux verzió eladása, a szolgáltatásokkal együtt a Red Hat Network-ön keresztül zajlik majd. A SuSE és a Turbolinux már elkészítette saját, nagygépes rendszerekre szánt Linux verzióját, a Red Hat most őket próbálja utolérni.

Az IBM erős nyomására a Linux és a nagygépes rendszerek, úgy tűnik, egyre inkább közelednek egymáshoz, s ez csábítóan hat olyan vállalatokra, mint például a Korean Air vagy a venezuelai Banco Mercantil.

A mainframe-ek több évtizedes múlttal rendelkező szerver felépítmények, és olyan helyeken alkalmazák őket, ahol rengeteg művelet lebonyolítása szükséges, például repülőtereken vagy bankokban. Ehhez képest a Linux egy tíz évet maga mögött tudó operációs rendszer, tulajdonképpen egy szabadon terjeszthető UNIX klón.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés