Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késik az Office System 2003

Laptop

Késik az Office System 2003

A már megjelent beta2 verziót tovább kell tesztelni a tervezettnél.

Az Office System 2003 beta2 verziója márciusban jelent meg, miután a Microsoft korábban véletlenül letölthetővé tette az MSDN website-on. Akiknek sikerült a letöltést befejezni, azoknak az is akkor derült ki, hogy a programcsomag immár nem Office 11-nek, hanem Office 2003-nak nevezi magát. A beta2-es verzióval a Microsoft irodai szoftverrendszer széles körű tesztelése megkezdődött.

A Microsoft legfrissebb bejelentése szerint azonban az Office System 2003 megjelenése az eredetileg tervezett és februárban bejelentett június 2-a helyett csak augusztusban várható. A döntés hátterében a hivatalos álláspont szerint az áll, hogy a beta2 verziót – melyből még tavasszal ígérnek egy frissített verziót – tovább kell tesztelni a tervezettnél. Egyelőre nem tudni, hogy az ugyancsak június 2-ra ígért Exchange 2003-at érinti-e az időpont-módosítás.

Az első béta verzió tesztelése egyébként viszonylag szűkkörű volt – mindössze 6000 tesztelő kapta meg, illetve a csomag csak 3 CD-t (Office 11, FrontPage 11, Publisher 11) tartalmazta. Az új XDocs (InfoPath) alkalmazás nem volt a beta kitben – ezt Jean Paoli, a Microsoft XML-lel foglalkozó mérnöke mutatta be egy konferencián, még tavaly december 11-én. A második bétát a gyártó 2003 tavaszára ígérte, miközben sokáig várta a jelentkezőket, hogy az elsőnél szélesebb körben – összesen mintegy fél millió felhasználó segítségével – teszteljék a programcsomagot. A bétákat várhatóan – az Office XP 2001-es megjelenéséhez hasonlóan – két RC (release candidate) követi majd, mire megjelenik a végleges verzió.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés