Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Windows Server 2003 esete az Exchange 2000-rel

Laptop

A Windows Server 2003 esete az Exchange 2000-rel

(In)kompatibilitás?

A Microsoft kommunikációs szerverprogramja, az Exchange 2000 nem fog együttműködni a Windows Server 2003-mal – jelentette be a Microsoft.

Bár a Windows .NET Server 2003 RC1, később RC2 verziója kipróbálás céljából már régóta letölthető a Microsofttól és a komolyabb érdeklődők számára már korábban kiderült a szomorú valóság, amikor megkísérelték az Exchange 2000 telepítését, mégis csak most került sor a hivatalos bejelentésre.

Az időzítés hátterében azt lehet sejteni, hogy – ugyancsak kipróbálás céljából – csak egy ideje vált elérhetővé (talán pont ezért) a korábban Titanium kódnéven ismert Exchange 2003 beta.2 verziója, csakúgy, mint a kommunikációs szerver várható megjelenésének körülbelüli időpontja. Ezzel a Microsoft elkerülhette a különösebb népharagot, ami az árukapcsolásra ˝emlékeztető˝ (ugye, jól tudjuk, hogy a szoftveróriásnak már volt problémája ilyesmiből…) kereskedelmi fogás gyanúja miatt esetleg kialakulhatott volna.

Az ügy további előzménye, hogy a szoftvergyártó múlt év végén jelentette be, miszerint az Office .NET 11 már nem támogatja a teljes Windows 9x (95, 98, Me) termékvonalat, és a Windows NT4-et sem, sőt a Windows 2000-et is csak az SP3 feltelepítése után. Így azok a felhasználók, akik az új irodai programcsomagot használni akarják, kénytelenek először legalább Windows 2000-re fejleszteni.

Ahogy akkor is, most is sietett hozzátenni, hogy a háttérben a biztonság előtérbe helyezése van, ugyanis a mellőzött szoftver már nem elégíti ki a Windows Server 2003 biztonsági normáit. Az Exchange-felhasználók tehát – ha Windows Server 2003-ra akarnak fejleszteni – rá lesznek kényszerítve, hogy az új szerver operációs rendszerhez új kommunikációs szervert is vásároljanak, ami a röviddel a Windows Server 2003 után év közepén megjelenő Exchange 2003 néven mutatkozik majd be.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés