Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igazolódni látszik a Microsoftnak a független szoftvergyártók segítésére irányuló stratégiája

Laptop

Igazolódni látszik a Microsoftnak a független szoftvergyártók segítésére irányuló stratégiája

A CEGID és a Scala Business Solutions is részt vesz a Microsoft Technology Early Adopter Programban.

A francia CEGID-csoport és a holland Scala Business Solutions, amelyek a legnagyobb független szoftvergyártók közé tartoznak a kis- és középvállalati piac számára üzleti szoftvereket fejlesztő cégek körében, beléptek a Microsoft Corporation kialakulóban lévő, üzleti alkalmazások fejlesztésére szolgáló (egyelőre a Microsoft Business Framework, MBF) kódnevet viselő keretrendszerét előzetesen használatba vevő vállalatok körébe.

A Microsoft Business Framework az egységes keretrendszer, az eszközök és a futtatási szolgáltatások ideiglenesen használt közös neve. Ezek lehetővé teszik a fejlesztők számára erőfeszítéseik összpontosítását, aminek köszönhetően gyorsabban készíthetnek el a végfelhasználók számára több értéket nyújtó megoldásokat, hiszen nem kell újra létrehozniuk a minden üzleti alkalmazásban közös logikai keretrendszert. A CEGID és a Scala egyaránt elsőszámú, a Windows® platformra épülő üzleti alkalmazása következő generációjának kifejlesztésére fogja használni ezt a technológiát. A Microsoft a vállalatokkal létrejövő szerződés részeként segítséget nyújt a fejlesztéshez, és segíti a megoldások piaci népszerűsítését.

Konkrétabban arra vonatkozik a kötelezettségvállalás, hogy a CEGID az „MBF” platformot és annak összetevőit fogja használni adóbevallási, üzleti intelligencia, jogi és vállalati kimutatáskészítő, .NET-környezetben működő alkalmazások kifejlesztésére. A CEGID Franciaországban piacvezető az ilyen alkalmazások terén, a 15 millió eurónál többet érő francia cégek 74 százaléka használja a termékeit. A Scala iScala ERP-termékének globális személyzeti és bérszámfejtési funkcióit kívánja továbbfejlesztetni, hogy mindkét alkalmazás elérhetővé váljon az „MBF” platformon.

A bejelentés kihangsúlyozza, hogy a Microsoft töretlenül továbbviszi az európai kis- és középvállalati szegmensben ténykedő független szoftvergyártó partnerekkel kapcsolatos stratégiáját. A stratégia célja, hogy új partnerprogramok, termékek, szolgáltatások és megoldások révén segítséget nyújtson ezeknek a cégeknek ahhoz, hogy gyorsabban és nyereségesebben készíthessenek Windows alapú megoldásokat.

A CEGID

Az 1983-ban alapított CEGID-csoport mára Franciaország egyik legnagyobb ügyviteliszoftver-gyártójáva nőtte ki magát, hatvanezres ügyfélkörrel rendelkezik. 5000 CPA-ügyfele révén több mint egymillió vállalkozás adóbevallását nyújtják be a CEGID erre specializált szoftverével.

A CEGID ERP nevű korszerű integrált vállalatirányítási szoftvercsomag jelentős szerepet kölcsönöz a vállalatnak a középvállalati ERP-piacon. Ez a kiforrott és sokoldalú termékcsalád kielégíti a vállalkozások számviteli, pénzügyi, bérszámfejtési, személyzeti, üzleti-értékesítési irányítási, ügyfélkapcsolat-kezelési, szerződéskezelési és beszállítóilánc-kezelési igényeit, ugyanakkor kifejezetten alkalmas a vertikális szektorok (számvitel, divat, ipar, szolgáltatás, vendéglátás) igényeinek a kielégítésére is.

A Scala Business Solutions

A Scala Business Solutions csoportmunkára alkalmas vállalatirányítási rendszereket készít, amelyek integrálják az internetes technológiát és a hagyományos vállalatirányítási funkciókat, hogy egyszerűvé váljon a globális üzletvitel.

A világcégek a Scala segítségével teljes körben integrálhatják a különböző régiókban működő ERP-rendszereiket, illetve kiterjeszthetik azok hatókörét partnereikre és beszállítóikra is. A Scala csoportmunkára alkalmas vállalatirányítási rendszere segítségével a cégek megfelelhetnek a korszerű e-business követelményeinek, ugyanakkor egy standard ERP-termék segítségével irányíthatják a hagyományos üzleti folyamataikat.

A Scala több mint 140 országban, 30 nyelven szállít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat. 2002-ben 77,8 millió eurós árbevételt ért el.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés