Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent, amit a kütyükről látni érdemes! Veletech 2014 összefoglaló

Dotkom

Mindent, amit a kütyükről látni érdemes! Veletech 2014 összefoglaló

Idén is jó hangulatban zajlott a Veletech.

Idén is megrendezésre került a Veletech kiállítás, ahol a megszokott módon a legtöbb gyártó is képviseltette magát.  Személy szerint harmadszor vettem részt ezen a kiállításon, igaz előtte még Mobile Meeting néven ismerhettük. Idén a szerkesztőségből én mentem ki mint sajtós, így ebben a pozíciómban jártam végig az összes standot, hogy megnézzem nagy durranások vannak kinn amit még nem láthattunk.

DSC_0042

Volt kinn pár érdekes mobil, mint például a HTC One M8, az Alcatel Idol 2 család,  az Xperia Z2,  az Xperia Z2 Tablet, de az egyik igazi csemege a rengeteg régi kütyü volt.  A retro jegyében megcsodálhattunk jó pár, az elmúlt két évtizedből származó Apple számítógépet, de rengeteg oldtimer mobil is volt a kirakat mögött.

DSC_0034

Izgalmas volt, hogy az emeleten régi játékokkal lehetett játszhattunk melyek -ha csak rövid időre is-  visszarepítettek minket az időben. Néhány méterre már egy egész más érdekességbe botlottunk, itt igényes, saját készítésű gépházakat lehetett látni, illetve élőben is megcsodálhattunk egy készülő házat.

DSC_0057

A különlegességek sok embert érdekelt, hiszen rengetegen fordultak meg idén is,  reggel már nyitás előtt kígyózott a sor, de szerencsére nem volt tömegnyomor, hála a Millenáris nem éppen kicsi épületének.  A kiállítások közben javában zajlottak a főszínpadon megtartott  előadások is, illetve lehetőségünk volt még nyereményjátékokon és tombolán is részt venni.

DSC_0062

Azért még mindig az új kütyüké volt a főszerep, így lehetőségünk volt a legújabb modelleket is megszemlélni. Ott volt a Galaxy S5 is (melyről hamarosan tesztet is olvashatnak a WikiTech hasábjain), melynek a nagy kapkodásban sikerült megmérnie a pulzusom. A mért 68-as érték sikeresen ki is akasztotta, mert utána már nem mérte meg nekem.

DSC_0043

Az Xperia Z2 szép, jó és gyors volt, a HTC One M8 pedig eszméletlen minőségi és gyönyörű dizájnnal rendelkezik.  Az igaz, hogy sokat nem tudtam tesztelni rajtuk, hiszen tömött sorok is álltak mindkét modell előtt.

DSC_0032

Az Alcatel standján megtaláltuk az új Firefox OS alapú készüléket amit el is kezdtem nyomkodni, de sajnos már elsőre akadt a menü lapozása és más területeken is lassúcskának bizonyult a telefon. A hardver ismeretlensége miatt nem tudom mi volt az oka, de csalódást okozott nekem, bíztam benne, hogy a sok fejlesztés meghozza az eredményét, ám ez a látott példány alapján nem jött össze.

DSC_0037

A kínai Huawei standján csak újdonságok bukkantak fel, mint például az Ascend G6, a G630 vagy a G750. Az LG sem bízta a véletlenre az érdeklődést, ugyanis láthattuk a G2 minit és az F70-et is . Az LG televíziókat is hozott a helyszínre, itt csodálhattuk meg talán többen is először élőben a hajlított televíziójukat mely igen impozáns látványt nyújt és a képe is gyönyörű.

DSC_0041

A terepen a kütyükön kívül voltak még szimulátorok (repülőgép, autó) amit ki lehetett próbálni, ez minden bizonnyal igazán élvezetes perceket nyújtott azoknak akik versenyezni szeretnek az autóval és ezt a mindennapi közlekedésben nem tehetik meg, netán nincs jogosítványuk.

DSC_0046

Ami tavaly nem volt, de idén szerintem jópofa volt, hogy megtekinthettünk  két igazi járművet is, illetve egy versenymotor is képviseltette magát. Az egyik autó egy Mini Cooper volt, a másik pedig egy OT-s rendszámú, valószínűleg 1969-es Ford.

DSC_0047

A rendezvény eddig mindig jó hangulatban telt, a lelkes felhasználók közelebb kerülhettek az újdonságokhoz és a cégekkel is közvetlenebbül tudtak beszélni, ez most sem veszett el, ezért is nagyon jó a Veletech.

DSC_0025

Jövőre remélhetőleg újra ott lehetünk, addig is mi továbbra is minden nap a legfrissebb hírekkel állunk elő és a tesztekkel sem állunk meg.

DSC_0064



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés