Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átnevezték az Office-t

Laptop

Átnevezték az Office-t

Nem csoda, hogy a Microsoft nem akarta megerősíteni a véletlenül kiszivárgott Office 2003 elnevezést – itt jóval többről van szó…

Emlékezetes, hogy februárban ismertté vált a Microsoft legújabb irodai programcsomagjának végleges elnevezése (Office 2003) – de nem azért, mert a Microsoft így akarta.

Ez egy ˝kis˝ baleset során került nyilvánosságra (a baj nem jár egyedül), amikor is a Microsoft véletlenül letölthetővé tette a beta.2 verziót az MSDN website-on. Akiknek sikerült a letöltést befejezni, gyorsan kiderült, hogy a programcsomag immár nem Office 11-nek, hanem Office 2003-nak nevezi magát, bár akkor a Microsoft ezt nem volt hajlandó megerősíteni. Azóta egyébként már megtette a hivatalos bejelentést, és kiderült az is, hogy miért húzódozott a félinformációkra való reagálástól…

Office System 2003 – az elnevezés azonban nem pusztán játék a szavakkal, ugyanis – mint kiderült – itt jóval többről van szó. Az ˝igazságról˝ a fátylat teljesen a Microsoft itthon rendezett sajtóbeszélgetése lebbentette föl, amikor az Office-történelem kapcsán kiderült, hogy mit is takar ez a név.

A Microsoft Office léte annak idején az addig különálló irodai alkalmazások (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, naptár stb.) egymás mellé csomagolásával (! – ez fontos) kezdődött, és gyakorlatilag még az Office XP is ennek szellemében működik, hiába az egyes alkalmazások magas szintű együttműködési képessége. Az Office System 2003 – amelyet ezután nem irodai programcsomagként, hanem irodai szoftverrendszerként kell említeni – más szemléletet követ, amit az egyes alkalmazások integrálásával valósít meg. Ennek értelmében az egyes alkalmazások a továbbiakban nem képeznek önálló egységet, hanem egy nagy rendszer részeként maguk csak különféle felületet nyújtanak a különböző adattípusok felhasználói kezeléséhez – az adatok rendszerszintű kezelése már nem különül el.

A csomag (elnézést: rendszer) elnevezése mellett új nevet kaptak az alkalmazások is: mindegyikük neve elé véglegesen odakerült a Microsoft Office előtag, ezzel is jelezve integráltságukat. További újdonság, hogy az integrált szoftverrendszernek vannak külön megvásárolható elemei is: a Microsoft Office MapPoint és Visio, míg a Microsoft Office Word, Excel, Access, PowerPoint, FrontPage, OneNote, InfoPath, valamint Publisher a Professional alapcsomag tartalmát képezik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés