Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úton az Office 11 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

Laptop

Úton az Office 11 – a Microsoft nyilvánosságra hozta a megjelenés időpontját

A Microsoft legújabb irodai programcsomagjának fejlesztése előrehaladott állapotban van.

A Microsoft bejelentése szerint a jelenleg beta.1 állapotban lévő Office 11 várhatóan június 2-án jelenik meg.

Eközben hamarosan megjelenik a beta.2 verzió – a tavaly október 22-én elindított bétaprogramot február 10-e után követi a második forduló, amelyre a Microsoft november óta várja a jelentkezőket.

Az Office 11 beta.2 immár tartalmazza a SharePoint Team Servicest, valamint az előző béta óta megjelent OneNote alkalmazást is.

Az első béta kiadásakor a gyártó a kapcsolatokat hangsúlyozta:
– üzleti folyamatok összekapcsolása (XML)
– emberek összekapcsolása (SharePoint Team Services)
– információk összekapcsolása (Outlook)

E korai első béta verzió tesztelése viszonylag szűkkörű volt – mindössze 6000 tesztelő kapta meg, illetve a csomag csak 3 CD-t (Office 11, FrontPage 11, Publisher 11) tartalmazott.

A második bétára a gyártó még most is várja a jelentkezőket, hogy az elsőnél szélesebb körben teszteljék a programcsomagot. A tesztelésben részt venni kívánók a Beta Place website-on jelentkezhetnek a GEXTSU felhasználónévvel és B15LIMK jelszóval.

A bétákat várhatóan – az Office XP 2001-es megjelenéséhez hasonlóan – két RC (release candidate) követi majd, mire megjelenik a végleges verzió.

Az Office .NET-ként is a köztudatba került új Office-ról korábban már megjelent egy Macromedia Flash prezentáció, amely jó néhányat bemutatott az irodai programcsomag és a .NET egyesítéséből született új lehetőségekből.

A Microsoft Office következő generációja teljes mértékben a .NET elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója korábban megerősítette, hogy a fejlett csoportmunka az új Office két nagy újításának egyike. Ami a másik újítást illeti, Kanerva talányosan jegyezte meg, hogy csapata azon igyekszik, hogy a felhasználók lokálisan vagy globálisan 1. könnyen megtalálják az őket érdeklő adatokat, 2. könnyen kapcsolódni tudjanak hozzájuk, 3. azok tartalmától függően olyan döntéseket tudjanak hozni, amelyeket aztán beillesztenek a (csoportos) munkarendbe, így téve gyorsabbá és/vagy hatékonyabbá a munkát. Kanerva nem nyilatkozott az Outlook vagy más Office-alkalmazások egyéb, speciális tulajdonságairól.

Ami még Kanerva nyilatkozatából kiderült, hogy az Office 11.0 az XML-re, a SharePoint Portal Serverre és a SharePoint Team Servicesre fókuszál, és a kommunikációt az e-mail mellett az instant messagingre, telefonokra, PDA-kra és Tablet PC-kre is kiterjeszti. Az új Office-t fejlesztő csapat továbbá elkötelezett az adatbiztonság (vonatkoztatva akár a biztonsági résekre, akár egyéb programhibákra) és az előd Office-ok hibáinak kiküszöbölése mellett.

A Visual Basic alkalmazások további támogatása ugyancsak része az új Office fejlesztési irányvonalának. Steven Sinofsky, a Microsoft Office részleg elnökhelyettesének szavaiból azonban kiderült az is, hogy – bár a Visual Basicet még legalább két Office-generáció biztosan támogatni fogja – a jövő Office-ai egy, az eredeti Visual Basictől kissé különböző, annak a .NET lehetőségeit teljes mértékben kihasználni tudó változatát (is) tartalmazni fogják.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés