Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a rendszergazdák (egyik) rémálmának: process recycling a Microsoft IIS5-ön is

Laptop

Vége a rendszergazdák (egyik) rémálmának: process recycling a Microsoft IIS5-ön is

A Microsoft webszerver 6-os verziójának e fontos funkciójával immár az 5-ös verzió is felruházható.

A Windows Server 2003 részeként megjelent Microsoft Internet Information Server 6-os verziójának egyik fő újdonsága az úgynevezett process recycling megjelenése, ami lehetővé teszi a webalkalmazások lefagyott, illetve leállt processeinek időről-időre való újraindítását.

Ez a fontos funkció immár az Internet Information Server 5-ös verziója számára is elérhető, egy kiegészítés feltelepítésével.

A Gartner piackutató cég felmérése szerint jó néhány vállalatnál még mindig évekkel ezelőtti, ma már elavultnak számító konfigurációk, kifutóban lévő szoftververziók segítik a munkát, mert a cégek nehezen szánják el magukat a hardver és a szoftver korszerűsítésére, a jól bevált NT rendszerek cseréjére. Pedig megérné a váltás, mert az új eszközök és az arra kerülő friss verziójú szoftverek jelentősen növelik az elérhető teljesítményt, ami a cég termelékenységére és ezáltal gazdasági eredményességére is jótékony hatással van.

A Gartner elemzői – az ügyfelek visszajelzéseire támaszkodva – jelentésükben leszögezték: a Windows Server 2003 megfelelően stabil ahhoz, hogy a cégeket a régi rendszerről való frissítésre ösztönözze. Bár a Windows Server 2003-on futtatni szánt, külső gyártók által fejlesztett szoftverek és az alájuk kerülő hardverek kis százaléka esetében előfordulhat, hogy még nincs teljes támogatás, a Gartner – miután felvette a kapcsolatot ezekkel a külső gyártókkal – meggyőződött arról, hogy legkésőbb 2003 végére a támogatás gyakorlatilag teljessé válik. Az első javítócsomagokra sem érdemes tovább várni, mert az operációs rendszerről kimondottan pozitív visszajelzések érkeztek. Azt javasolják, mihamarabb érdemes megkezdeni a kompatibilitási teszteket ott, ahol tervezik a bevezetést, mert az Active Directory-ban jelentős fejlesztések voltak.

A Windows Server 2003 már 64 bites támogatással bír, jelentősen javult a rendszer biztonsága, elkerülendő a külső- vagy belső rosszindulatú támadásokat. A legfontosabb mégis az, hogy a Microsoft jelentősen növelte a kiszolgáló teljesítményét; a Scheduler (időzítő) és a többi teljesítményfejlesztések eredményeként bizonyos esetekben a Windows Server 2003 háromszor gyorsabban fut ugyanazon a hardveren.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés