Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás a DirectX 9!

Laptop

Hibás a DirectX 9!

A hiba már a beta.1-ben is megtalálható volt, majd ˝kijavították˝. A javítás nem sikerült – a hiba a végleges verzióban is ott maradt…

Múlt év július végén hibát találtak az akkor beta.1 állapotú DirectX 9-ben. A hibát a DirectPlay modulban találták, amely a hálózati működésért felelős részegység. A hiba miatt egyes játékprogramok hálózati funkciói nem működnek megfelelően. Részünkről ezt egyetlen esetben, az Operation Flashpoint Multiplayernél tapasztaltuk, ahol a DirectX 9-es gép nem tudott csatlakozni a játékba.

A javítás nem késett sokat: szokatlan eljárás – ha ugyanis egy béta állapotú termékben hibát találnak a fejlesztők, akkor az rendszerint újabb béta kiadását eredményezi. Ennek ellenére a Microsoft a DirectX 9 beta.1-hez inkább javítást jelentetett meg.

Később kiderült, hogy a DirectPlay modul a DirectX 8.1-ben is hibás, így augusztus elején – a DirectX 9 beta.2-vel egy időben – javítás jelent meg a DirectX 8.1-hez is, majd november elején megjelent a DirectX 8.2, amelynél eddig nem jeleztek problémát.

A december végén megjelent DirectX 9-nél viszont igen: míg a DirectX 8.1 esetében a New World Order nevű játékprogramnál jelentkezett a hálózati probléma, a DirectX 9 esetében ugyanez a Microsoft (!) Flight Simulator 2002-nél fordult elő.

Mi egyelőre nem tudjuk (a hiba első megjelenése óta nem teszteltük), hogy a DirectX 9 beta.1-nél az Operation Flashpoint Multiplayerben jelentkező hálózati kapcsolódási hiba előfordul-e bármely későbbi, illetve a végleges verziónál.

A Microsoft egyelőre nem foglalt állást a kérdésben – ha komoly a probléma, vélhetően erre a jövő hét folyamán sor kerül majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés