Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft két évtized eddigi legnagyobb hardverújdonság-kínálatát mutatta be

Laptop

A Microsoft két évtized eddigi legnagyobb hardverújdonság-kínálatát mutatta be

Eddig soha nem látott mennyiségű hardvereszközt mutatott be a Microsoft. Az új termékek láttán világossá válik a nemrég bemutatott IntelliPoint és IntelliType Pro egér-, illetve billentyűzetdriverek szükségessége…

Ismeretes, hogy augusztus 21-ei dátummal új driverek jelentek meg a Microsoft Download Centerben az IntelliMouse egerekhez és az Internet Keyboard billentyűzetekhez. Az új, 4.1-es verziószámú IntelliPoint és a 2.2-es IntelliType Pro a korábbi, 4.01-es, illetve 2.11-es drivert hivatott leváltani.

Ismeretes az is, hogy a letöltésnél hidegzuhany következett – a 4.1-es új IntelliPoint helyett ugyanis továbbra is a 4.01-es, a 2.2-es IntelliType Pro helyett pedig továbbra is a 2.11-es korábbi verziót kaptuk csak. Azonban nem hibáról volt szó, hanem csak a Microsoft lemaradásban volt a driverek elérhetővé tételével. Később ez hivatalosan is megtörtént – a letöltési linkek és a file-ok is a helyükön vannak.

Bár a driverek működésében apró külső változtatásoktól eltekintve nem lehetett komoly újdonságokat felfedezni, ezúttal rögtön nyilvánvalóvá vált a szerepük. Már akkor is sejthető volt, hogy kiadásukra valószínűleg a később megjelenő új Microsoft egerek és billentyűzetek (jobb) támogatása miatt van szükség, azonban ez a tény csak most, az új hardvereszközök megjelenésével vált nyilvánvalóvá.

A Microsoft összesen 5 egér- és 4 billentyűzettípust kínál (némelyeket párban) az alábbi árakkal:
Optical Mouse Blue: 34,95 dollár
Wireless Optical Mouse Blue: 44,95 dollár
MultiMedia Keyboard: 34,95 dollár
Natural MultiMedia Keyboard: 54,95 dollár
Wireless Optical Desktop: 84,95 dollár
Wireless Optical Desktop Pro: 104,95 dollár
Notebook Optical Mouse: 34,95 dollár

Matt Barlow, a Microsoft Hardware group product managere kissé távolabb mutatva megjegyezte, hogy ez évben még Bluetooth csatolású hasonló hardvereszközök is várhatók.

A Bluetooth csatolású Microsoft adatbeviteli eszközök bejelentéséhez érdekes adalék egy korábbi, májusi bejelentés a Bluetooth-támogatás Windows XP-be építésének csúszásairól. A Microsoft szóvivőjének akkori tájékoztatása alapján ugyanis azért nem tudják biztosítani a Bluetooth-támogatást, mert még túlságosan kevés olyan eszköz létezik, amely alkalmas lenne az operációs rendszer új funkciójának fejlesztés közbeni tesztelésére – a Microsoft pedig tökéletes munkát szeretne végezni. Feltételezhető, hogy az operációs rendszer ˝megvárja˝ a Microsoft Bluetooth csatolású hardvereszközeinek megjelenését…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés