Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Longhorn már 2004-ben?

Laptop

Windows Longhorn már 2004-ben?

Nem egészen egyezik a Microsoft és egyes elemzők álláspontja…

Elemzők szerint a Windows Longhorn 2003-ban teszt – béta – változatban, 2004-ben pedig készen fog létezni. Ez ellentmond a Microsoft legutóbbi bejelentésének, ami egy éves késéssel 2005-ös megjelenést ígér.

Bár érdemes a szavakon lovagolni és különválasztani a kész állapotot és a megjelenést, mégsem valószínű, hogy a kettő között egy év eltelne, hiszen ennyi idő (4 év a Windows XP és a Longhorn megjelenése között) távlatában ezt semmilyen indok nem támasztja alá.

Illetve mégis… Ha 2003-ban megjelenik a Windows XP SE – ennek értékesítése adhat(na) okot a Microsoftnak kivárásra, de egyelőre cáfol minden ezzel kapcsolatos értesülést.

Ismeretes, hogy a Windows XP Se 2003-as megjelenésének meggyőződését Brian Valentine, a Microsoft Windows részlegének alelnöke zárta rövidre egyértelműen, amikor bejelentette, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem lesz Windows XP Second Edition – a szükséges változtatásokat a Windows XP jelenlegi verzióján végzik el javítócsomagok (service pack – SP) formájában, és vadonatúj kóddal csak a Longhornnal jelentkezik a Microsoft, várhatóan 2005-ben.

Ismeretes az is, hogy Bill Gates, a Microsoft elnökének a szoftveróriás éves pénzügyi elemzői találkozóján adott tájékoztatása alapján a Windows Longhorn megjelenése az addig ismert 2004 helyett 2005-re vagy még későbbre tehető, ugyanis a Microsoft legújabb dektop operációs rendszerének fejlesztése nagyban függ több más technológia – így az Office, az Exchange Server, és az SQL Server ˝Yukon˝ – fejlesztésétől, amely utóbbi támogatja majd a Windows Longhorn új file-rendszerét.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés