Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb lesz az átállás a Windows Server 2003-ra

Laptop

Könnyebb lesz az átállás a Windows Server 2003-ra

A Windows NT4 Server életciklusának egy éves kitolása a következő generációs Windows szerver (leendő) felhasználóinak is kedvez.

Ismeretes, hogy a Microsoft a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve a ˝C˝-szakaszban (lásd A Windowsok életciklusa című cikkünket) járó Windows NT4 Server változatának életciklusát egy teljes évvel meghosszabbította. Azon túl, hogy e döntés felhasználóbarát és üdvözlendő lépés a Microsoft részéről, további előnyökkel is jár a Windows szerver felhasználók mintegy 70%-a számára, akik (még mindig) az NT4-et futtatják.

Nekik ugyanis így több (immár elégséges) idő áll rendelkezésükre, hogy a Windows Server 2003-ra váltsanak, ahelyett, hogy most azonnal a Windows 2000 Serverre fejlesztenének (tudva azt, hogy ez utóbbi szerver operációs rendszer ˝aktív˝ életciklusa 2007-ig tart – mostantól számítva mindössze maximum 4 éves alkalmazást lehetővé téve). A Microsoft döntése nélkül az átállásra – április végi Windows Server 2003 megjelenést és azonnali alkalmazást alapul véve – csak szűk 8 hónapnyi idő állna rendelkezésre, miközben a Gartner szerint e kényes műveletre a nagyvállalatoknak minimálisan 10-12 hónapra van szükségük.

Az érintett nagyvállalatok így tehát 8 hónapig tesztelhetik az április 24-re ˝kiírt˝ Windows Server 2003-at, majd egy teljes év áll rendelkezésükre, hogy rendszereiket upgrade-eljék, kihagyva az ismételten időszűkével fenyegető Windows 2000 Server alkalmazását, annak minden vele járó – ráadásul hamarosan megismételendő, illetve megismétlődő – fejlesztési feladatával és kockázatával együtt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés