Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novemberben érkezik a SuSe Linux 7.3 magyar változata

Laptop

Novemberben érkezik a SuSe Linux 7.3 magyar változata

A jövő hónapban jelenik meg a SuSe népszerű, könnyen telepíthető és kezelhető Linux disztribúciójának legújabb, magyar nyelvű változata.

A fejlesztők elmondása szerint nagyfokú biztonság és stabilitás, valamint könnyed használat várja mindazokat, akik magyar nyelven szeretnék telepíteni és használni a Linuxot.

A SuSE Linux 7.3 a KDE grafikus munkakörnyezet 2.2.1-es verzióját tartalmazza. A sokrétű médiaformátumok könnyed kezelését annyiban egyszerűsíti a Konqueror file-kezelő, hogy a file-ok tartalmát azok megnyitása nélkül is automatikusan gyorsnézetben láthatjuk.

Ez különösen előnyös kép és grafika archívumok böngészésénél. Ezen felül a hangot, zenét tartalmazó file-okból automatikusan ízelítőt játszik a Konqueror, amint az egérrel a zenedarab neve fölé állunk. A Kooka névre hallgató grafikus lapolvasó-programmal sosem látott könnyedséggel olvashatjuk be írott dokumentációinkat, képeinket a számítógépbe.

A Linux alatti nyomtatás rejtelmeiben kevésbé jártas felhasználó most minden KDE alkalmazásban egységesen használhatja a Linux lpr illetve CUPS alapú nyomtatórendszerét.

A KDE irodai programcsomagja, a KOffice a stabilitás és a lehetőségek szempontjából is megerősödött. A KDE vezérlőközpontjában a munkaasztal kinézete vagy egy előre meghatározott témának megfelelően egy egérkattintással teljesen átvarázsolható, vagy az összes ikon, háttér, betűtípus, valamint minden stíluselem egyénileg beállítható.

Különleges szerepet kaptak a játékok a SuSE Linux 7.3-ban: aki akció, stratégiai vagy ügyességi játékokkal szívesen tölti idejét, ezek nagy választékát találja a CD-ken, természetesen egy fillér többletkiadás nélkül.

A biztonság kiemelkedő szerepet kapott a termékben. Akár otthon vagy a munkahelyen, a biztonságos számítógép használat szempontjait egyre kevésbé kerülhetjük el, ha nyugalommal szeretnénk a számítógépek adta előnyöket használni. A SuSE Linux 7.3-ba számos biztonsági támogatást építettek be. Már a telepítéskor aktivizálhatunk egy személyes tűzfalat, mellyel kivédhetők az esetleges támadásokat. A tűzfal beállításához egy kényelmes grafikus előtét áll rendelkezésre, így a kezdők is azonnal megvédhetik számítógépüket a nem kívánt hozzáférésektől.

A titkosított file-rendszernek köszönhetően a merevlemez vagy az egész számítógép eltulajdonításakor sem kerülhetnek idegen kézbe az adatok, mert a hagyományos jelszavas autentikáció mellett – melyet például a merevlemez kiszerelésével vagy egy CD-ről történő rendszerindítással a hozzáértő könnyedén megkerülhet – a titkosítás feloldásául szolgáló jelszó beadását semmilyen módon nem lehet megkerülni. Az Amavis névre hallgató víruskereső és a PGP alapú e-mail titkosítás további hatékony eszközök adataink védelmére.

A dobozban megtalálható egy magyar nyelven íródott Quick Install Manualt (rövid telepítési útmutató), a Beállítások és Alkalmazások kézikönyveket, valamint a sokak által várt Rendszerkézikönyvet. Az ingyenes telepítési segítség természetesen szintén magyarul áll azok rendelkezésére, akik elakadnának a telepítés és beállítások során. A SuSE Linux 7.3 magyar kiadása november elejétől kapható a boltokban. A termék ajánlott bruttó végfelhasználói ára 21900 Ft, mely magában foglal 7 CD-t, 5 kézikönyvet, valamint egy 90 napos ingyenes telepítési segítséget, ami a weben, e-mailben, faxon és telefonon is igénybe vehető.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés