Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átadták a rEVOLUTION díjakat

Laptop

Átadták a rEVOLUTION díjakat

Kilencedik alkalommal adták át 2002. június 20-án a Shell Hungary Rt. és az Ezredforduló Alapítvány támogatásával 1993-ban létrejött Életpálya Alapítvány „Az év Legígéretesebb Vállalkozója” díját a 18-32 éves korosztály számára megrendezett pályázat keretében.

A zsűri Spisák Annamáriának és Johan Zsoltnak ítélte oda a fődíjat „PC-Kukac” nevű internetes szolgáltatáson alapuló ötletükért. A döntősök a közel harminc támogató által felajánlott nyeremények mellett a rEVOLUTION Software ügyviteli szoftvereit kapták ajándékba elképzeléseik sikeres magvalósításához.

Az Életpálya Alapítvány célja, hogy a 18-32 éves korosztály arra fogékony tagjaival megismertesse a vállalkozói szemléletet. Azoknak a fiataloknak kíván segítséget nyújtani, akik elhatározzák, hogy saját erőforrásaikra támaszkodva, a nekik nyújtott szakmai tanácsadás lehetőségét is igénybe véve önálló vállalkozásba kezdenek. Évente egyszer e pályázat során független szakértőkből álló bizottság bírálja el a fiatal vállalkozók nagyrészt már működő, illetve a jövőben működtetni kívánt vállalkozásainak üzleti terveit, és ítéli oda az alapítvány, illetve a szponzorok által felajánlott pénzjutalmat és egyéb díjakat.

Az immár hagyományos díjkiosztó közel harminc támogatója között megtalálható Ericsson Magyarország Kft., Népszabadság Rt., Henkel Magyarország Kft., Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, Népszabadság Rt., Westel Távközlési Rt. mellett idén is díjat ajánlott fel a rEVOLUTION Software az első tizenkét helyezett számára. Mivel a ma már több mint 50 főt foglalkoztató, az ügyviteli szoftverpiacon jelentős szerepet betöltő rEVOLUTION Software is három fiatal kezdeményezéseképpen jött létre 1992-ben, így a cég kiemelten fontosnak tartja a fiatal vállalkozások támogatását. A cég minden döntőbe került pályázót díjazott: az induló vállalkozások számára különösen hasznos számlázó szoftvereit – a Számla Numero1 számlaíró, Számla Numero 2-, valamint a Compfair ’99 Vásárdíjas SzámlaVarázsló számlázó és készletnyilvántartó programjait – ajánlotta fel.

A zsűri az idei fődíjat a „PC-kukac” névre keresztelt, Internet-használatra épülő üzleti tervért ítélte oda a két alkotónak, akik internetes bolt és szolgáltatás létrehozását tűzték ki célul. Második helyezett lett a „Biedermeister” nevű pályamű megalkotója, Takács Péter, aki igényes egyedi bútorokat és berendezési tárgyakat kíván készíteni. Horváth Julianna és Mohari Kinga egyedi, méretre készülő ruhák tervezésével foglalkozó vállalkozásukkal, az „Origami”-val nyerték el a harmadik helyet.

A döntőben a korábbi fordulókban legjobbnak bizonyult tizenkét pályamunka közül választotta ki a független zsűri a nyerteseket. A pályaműveknek számos feltételnek kellett megfelelni, az üzleti terveknek többek között megvalósíthatónak és marketing szempontból is megfelelően kellett lenniük, illetve részletes pénzügyi tervet és eredménykalkulációt is kellett tartalmazniuk.

A nyertesekkel a kapcsolattartást 2001 ősze óta segíti az Életpálya Alapítvány keretén belül működő Életpálya Klub, ahol rendszeres összejöveteleket szerveznek egy-egy aktuális témához kapcsolódóan.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés