Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia: új grafikus processzor augusztusban!

Laptop

Nvidia: új grafikus processzor augusztusban!

Több érdekes bejelentést is tett az Nvidia vezérigazgatója, felcsigázva a kiváncsiságot.

Nemrég került napvilágra, hogy az Nvidia és a Microsoft között nézeteltérés adódott az Xbox kapcsán, ám az Nvidia (a nyilvánosság felé legalábbis) mindenkit azzal nyugtat, hogy a két cég közötti kapcsolat továbbra is erős.

Ennek ellenére zajlik tovább az élet a grafikus chipeket gyártó vállalatnál. Nagy energiabefektetéssel dolgoznak egy új processzoron, mely várhatóan augusztus körül fog majd testet ölteni a nyilvánosság előtt. Gyártásában az egyik tajvani félvezető-gyártóra (TSMC) támaszkodnak majd, illetve annak 130 nanométeres gyártási eljárására.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója nem árulta el a készülődőben levő chip nevét, s semmilyen egyéb részletet nem közölt, mindössze annyi derült ki, hogy az év elején debütált GeForce 4-hez képest teljesen új alapokra helyezték a fejlesztést.

Emellett kiderült még, hogy nagyobb hangúlyt fognak helyezni a Macintosh számítógépek grafikus vezérlőinek piacára, valamint folytatni kívánják az alaplapi nForce chipkészlet tavaly év végén megkezdett fejlesztését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés