Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egységessé válhatnak a laptop töltők

Laptop

Egységessé válhatnak a laptop töltők

Svácjban már megkezdték egy egységes szabvány kidolgozását.

A microUSB szabvány óriási könnyebbséget jelentett a felhasználóknak, a korábbi, márkák szerint eltérő töltőt egy egységes megoldás váltotta fel az okostelefon és táblagép piacon. Most a laptopokon a sor, a Svájcban székelő Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság ugyanis bejelentette, hogy megkezdték egy új, teljesen egységes töltőszabvány kidolgozását.

Természetesen ne azt várjuk, hogy mostantól egyik napról a másikra minden egységes lesz, a gyártóknak ugyanis hatalmas bevétele származik az egyedi, kifejezetten az ő készülékükkel használható töltők árusításából, így elsőként őket kell rávenni az új szabvány elfogadására. Márpedig jelenleg semmi jele, hogy a cégek is érdeklődnének az IEC újdonsága iránt.

slide_623_792278

Ha mégis sikerül célt érni, valószínűleg így is marad egy gyártó mely külön utakon jár majd, természetesen az Apple-ről van szó. A kaliforniai vállalat a microUSB ellenfeleként a Lightning szabványt hozta ki, a mágneses elven működő, a cég szerint szuper biztonságos MagSafe töltőket pedig már 7 éve használják a különböző MacBook-okon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés