Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows nélkül futtatható a Microsoft Office?

Laptop

Windows nélkül futtatható a Microsoft Office?

A titok egy olyan csapat fejlesztésében rejlik, amely kimondottan Linuxot kedvelő felhasználókat szolgál ki.

Nemrégiben megjelent egy alkalmazás, a CrossOver Office, ami lehetővé teszi, hogy az Office és a Lotus Notes termékeit futtathassuk Windows operációs rendszer nélkül, Linuxon.

A telepítéstől a program futtatásáig szükség van a CrossOver Office-ra, melyet egyetlen kattintással elérhetünk. Végigkíséri a telepítést, majd az installált file-okat futtathatóvá teszi (opcionálja) az új (szokatlan) környezetben. Ezek után beintegrálódik a Gnome vagy KDE alapú rendszerbe és máris használható a könnyen átlátható és kezelhető grafikus felhasználói felülettel felruházott program. Kompatibilis az Microsoft Office 97 és 2000 programokkal: Word, Excel, Powerpoint, Outlook és a Lotus Notessal is.

Mivel a Windows licencekre nem jellemző az olcsóság, a fejlesztők főként a szűkösebb anyagi helyzetű, Linuxot használó cégeket célozták meg. Így a program ára a Microsoft által kínált licencnek csupán a töredéke: 54,95 dollár.

A gyártó honlapján a CrossOver Office program mellett megtalálható még számos plugin, ami lehetővé teszi, hogy más Windows-alapú programokat (Explorer, QuickTime stb.) is futtathassunk Linux alatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés