Connect with us

Hirdetés

technokrata

McAfee Desktop Firewall 7.5

Laptop

McAfee Desktop Firewall 7.5

A McAfee már igen régi résztvevője a világ informatikai világának. A méltán népszerű és rengeteg díjat kapott cég a vírusellenes harc mellet újabb háborúba kezdett, de most az Interneten terjedő vírusok és betörések ellen.

Megjelent a McAfee legújabb, 7.5-ös verziójú tűzfala a McAfee Desktop Firewall. Mivel az Interneten és a virtuális magánhálózatokon szélsebesen terjednek az új trükkök és vírusok, ezért a hatékonyabb elhárítás érdekében a fejlesztők egy sűrűn és gyorsan (önmagát) frissítő verzióval rukkoltak elő. Az alattomos hackerek és kifinomult kódfeltörők ellen, ha szükséges, a nap minden órájában megjelenhet frissítés, mondta a fejlesztési vezető.

Ami igazán nagy újdonságnak számít, hogy a frissítések letöltéséhez, telepítéséhez nem feltétlenül van szükség beavatkoznia a felhasználónak, ugyanis silent install módban a program ezt automatikusan elvégzi. A policy dinamikusan változó, de a teljesen kritikus műveleteket még a (szimpla) felhasználóknak sem engedélyezi minden estben. Ehhez és a konfigurálásához adminisztrátori joggal kell rendelkezni.

Gyors és hatékony módon, egy varázsló segítségével beállíthatjuk, hogy melyik program kommunikálhat a külvilággal és milyen biztonsági szinten. A programokon belül (például ICQ-n) lehetőségünk van azt meghatározni, hogy kiktől, milyen IP címről fogadunk file-okat, csomagokat. Az éppen nem használt portokat folyamatosan zárva tartja, ha a biztonsági szintet a legmagasabbra állítjuk. Számos portot még külön kérésre sem hajlandó megnyitni (ehhez is adminisztrátori jog szükséges). Tehát érdemes egy szinttel lejjebb adni a biztonságot, de mindenképpen erős szabályokat kialakítani.

A cookie-k, a scriptek és az oldalak megtekintéséhez szükséges file-ok (Temporary Internet Files) egy külön vizsgálat után kerülhetnek csak merevlemezünkre, válhatnak futtathatóvá. Lehetőségünk van olyan URL-ek és FTP szerverek hozzáadására, amikben 100%-osan megbízva kihagyható ez a folyamat.

A szoftver rengeteg tesztelés után kerülhetett csak ki. A VPN (virtuális magánhálózat) fejlesztők a Checkpoint, Cisco, Nortel és Microsoft hálózatain is megbízhatónak találták a programot.

Tökéletes választás mind az otthoni, mind a munkahelyi biztonság megteremtésére, felügyelésére. A következő operációs rendszereken futtatható: Windows 98/98SE/ME, Windows NT 4.0 és Service Pack 4/5/6/6a, Windows 2000 és Service Pack 1, Windows XP. A Letöltés linkre kattintva magyar szerverrő letöltheti, majd 30 napig használhatja a szoftvert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés