Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Xbox 2 NVIDIA nélkül?

Dotkom

Microsoft Xbox 2 NVIDIA nélkül?

Elkészültek a Microsoft Xbox 2 referencia platform tervei, de az NVIDIA kimaradt. Nem véletlenről van szó…

A hírek szerint az a tény, hogy az NVIDIA nem szerepel az Xbox 2 terveiben, a Via hangulatát az égbe emelte. A két cég nem tartozik egy súlycsoportba, de a Via – saját elgondolása szerint – remek üzletet köthetne a Microsofttal. Az Xbox 2-ben is szükség van – többek között – alaplapi chipkészletre és processzorra, így – mivel az NVIDIA elméletileg kiesett – a Via szállíthatná ezeket az alkatrészeket a következő generációs Microsoft konzolhoz.

A szóban forgó üzlet létrejötte fantasztikus lehetőséget jelentene a Via-nak, a cég megerősíthetné piaci pozícióját és nagy mértékben növelhetné bevételeit. A Via számításai szerint ajánlatuk jó eséllyel megfelel majd a Microsoftnak, az Xbox 2 chipsetje és CPU-ja a Via gyártósorairól kerülhet majd le. A jelenlegi állás szerint, az Xbox 2 körüli harcban a Via egyedüli konkurense a kanadai illetőségű ATI lehet.

Azonban nem dőlt még minden el. Az NVIDIA igen nagy vállalat, a Microsoft, mint üzleti partner megtartása fontosabb lehet számára sok mindennél. Így tehát előfordulhat az is, hogy az NVIDIA olyan áron kínálja modern technológiát alkalmazó chipjeit, hogy azzal sem a Via sem pedig az ATI nem tud majd szembeszállni.

Nyitott továbbá az a kérdés is, hogy az Intel által gyártott félvezetők milyen szerepet tölthetnek majd be az Xbox 2-ben, hiszen a jelenlegi modell Celeron központi egységet használ…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés