Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Linux mellé állnak a telekommunikációs cégek

Laptop

A Linux mellé állnak a telekommunikációs cégek

A Linuxworld kiállításon történt bejelentések szerint számos telekommunikációs cég nagyobb szerepet kíván adni a nyílt operációs rendszernek a jövőben.

Az Linux nagyteljesítményű szervereken való elterjesztését elősegítendő az Intel, az IBM, a HP és az NEC még 2000-ben életre keltette az Open Source Development Labet (OSDL), amelynek tanácsadó testületében olyan cégek is helyet kaptak, mint például a saját disztribúcióikról és linuxos alkalmazásairól ismert Red Hat, Turbolinux, Caldera vagy a SuSE cégek.

Az OSDL most bejelentette, hogy a szervezethez öt új cég csatlakozott az Alcatel, a Cisco Systems, a Nokia, a Toshiba és a MontaVista Software személyében, így a teljes taglétszám 22-re bővült. Az új belépők elsősorban a Linux szerverek telekommunikációs piacon való felhasználási módját kívánják meghatározni.

Az előbbi cégek céljaival egybecseng a HP azon törekvése, hogy kifejezetten a telekommunikációs cégek igényeinek megfelelő, szélsőséges hő- és egyéb viszonyok között használható hardvereket és velük használatos szoftvereket fejlesszen ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés