Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem minden alma, ami fénylik

Dotkom

Nem minden alma, ami fénylik

Vigyázzunk az utángyártott Apple Lightning kábelekkel!

Minden eredeti Apple tartozék esetében szokás azzal vádolni a gyártót, hogy sokszor pofátlanul magas haszonnal próbálja eladni a termékét. Akár így van, akár nem, a jövőben érdemes lesz odafigyelnünk arra, hogy mit választunk.  A kaliforniai gyártó által létrehozott MFi (Made For iPhone) program arra szolgál, hogy megkülönböztesse az ócska utángyártott kacatot az Apple által jóváhagyott minőségi termékekről. Igen ám, de ahhoz hogy ez teljesüljön, a gyártóknak komoly előírásokat kell betartani, például üzemeikben nem dolgozhatnak gyermekmunkások.

made-for-ipod-iphone-ipad-logo

Aki viszont ezeket betartja, az olyan tartozékokat is készíthet amelyeket más nem. Ilyen például az iPhone 5-el bevezetett Lightning csatlakozó, mely a 2003 óta piacon lévő 30 tűset váltotta. Ez csak és kizárólag az Apple-ön keresztül rendelhető, a programban nem résztvevők számára csak ügyeskedéssel elérhető. A Mophie nevű cég egyik alkalmazottja, ezzel kapcsolatban elárult néhány részletet:

Minden, a gyártó számára eljuttatott csatlakozón szerepel egy egyedi azonosító, mellyel a későbbiekben könnyedén beazonosítható, hogy kinek lett leszállítva. Vagyis, ha valaki megpróbálja továbbadni egy, a programban nem résztvevő cég számára, hamar fejmosásra számíthat.

Cable-de-conector-Lightning-a-USB

A csatlakozó tartalmaz még egy speciális adaptert is, mely az iOS eszköznek segít az azonosításban. Természetesen ezt is lehet hamisítani, ám nagy valószínűséggel nem teljesít majd olyan jól mint a gyári, illetve az Apple-nek megvan a lehetősége, hogy egy későbbi frissítésnél használhatatlanná tegye ezeket az eszközöket.

Aki tehát ezután iPhone/iPad/iPod készülékéhez szeretne rendelni valamit , mindenképpen vizsgálja meg, hogy az adott eszközön szerepel-e az MFi matrica, mert ha nem, könnyedén kidobott pénzé válhat a korábban még oly jól működő tartozék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés