Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung letaszította a trónról az Apple-t

Dotkom

A Samsung letaszította a trónról az Apple-t

A legnagyobb okostelefon beszállító címet a 3. piaci negyedév alapján egyértelműen a dél-koreai manufaktúra nyerte.

A Strategy Analytics táblázatából kitűnik, hogy a Samsung 27.8 millió eszközt szállított ki július és szeptember között, eközben az Apple “csupán” 17.1 millió iPhone-t, a Nokia pedig 16.8 millió telefont. Vélemények szerint az bújhat meg a Nokia-val majdnem egyenértékű eladás mögött, hogy az emberek az iPhone 5-öt várták, ami végül 4S lett, és nem akartak az árzuhanás előtt nagyot bukni az iPhone 4 megvételével. A jelentés a Samsung piaci negyedévének eredménye után jelent meg, mely szerint a Samsung profitja 23%-ot esett, köszönhető a memória chipek árzuhanásának. A telefonok eladásából befolyt bevétel viszont megduplázódott az elmúlt negyedévben a Galaxy családnak köszönhetően. A Samsung az Apple-vel való kálváriája ellenére meggyőző kampányokat folytatott világszerte, telefonjaik elegánsak, az Android népszerű és emlékezetes al-márkákat is létrehoztak, így célozván meg a különböző korosztályokat és a nemeket.

Az elmúlt negyedévben (Q3) összesen 117 millió okostelefont értékesítettek a világon, amely a tavalyi év ezen időszakához képest 44%-os növekedést jelent (egyrészt több a modell, olcsóbbak lettek a régebbi telefonok és eleve sok telefon már a megjelenésekor az alsó-középkategóriát célozza meg). A Nokia viszont közel 20 százalékos piaci veszteséget kénytelen elkönyvelni, a tavalyi év 33%-os piaci részesedéséhez képest jelenleg annak csak kis szeletét, 14.4 százalékát birtokolja. A Strategy Analytics szerint ez azért történhetett meg, mert átállnak a Symbianról Windows Phone-ra, és ez nagy kihívást jelent erre az évre a finn gyártónak. Persze az se tett jót a vállalatnak, hogy idejekorán bejelentette a Microsofttal való együttműködést, majd bármilyen prototípus bemutatása nélkül közölte, hogy leállnak a Symbiannal és a MeeGo-val is. Így kinek kell egy haldokló operációs rendszer?

A Q4-es (karácsonyi időszak – október-december) időszak is hasonló izgalmakban fog bővelkedni, mivel október elején megjelent a 4S, melyből rekord mennyiség fogyott, novemberben jön a Samsung Galaxy Nexus és a Nokia is bemutatta Windows Phone-os telefonjait (Lumia 800 és 710), melyek szintén novemberben kerülnek a szolgáltatók repertoárjába.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés