Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Néha mázlink van”

Dotkom

“Néha mázlink van”

Egy nagyon laza beszélgetés zajlott Steve Ballmerral, a Microsoft CEO-jával a Web 2.0 rendezvényén, ahol többek közt ez a mondat is elhangzott. De vajon mire értette?

Ballmer beszélt arról, hogy amióta 3 éve utoljára üldögélt a Web 2.0 színpadán, azóta a Bing (az MS keresője) megduplázta piaci részesedését. Elárulta azt is, hogy nem adják fel a szociális hálózatba való belépést a Google+-al szemben és mesélt a Skype bekebelezéséről is. Arra kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy végül is a Microsoft nem vásárolta fel a Yahoo-t 2008-ban, a CEO lelkesen válaszolt:
“Változnak az idők”- mondta. “Ha bármelyik olyan CEO-t (megbízott igazgatót) megkérdeznéd, amelyik nem ruházott bele egy nagy felvásárlásba a nagy piaci összeomlás előtt, akkor azt mondaná, hogy: Hallelujah! De a sors fintora, hogy az Államok gazdasága minden idők legnagyobb gazdasági válságába mászott bele 2008-ban és a Yahoo elfogadta a Microsoft döntését (mármint hogy mégse veszi meg). Ironikus, de az egész ügylet pont akkor lett lefújva, amikor a Lehman (Brothers) összeomlott. Néha mázlink van”. – mondta vigyorogva Ballmer.
Arra kérdésre, hogy mi a helyzet a szociális hálóval, Ballmer kifejtette, hogy a Skype és az XBox “szociálisnak tűnik” neki és ezek belépési pontjai lesznek a széleskörű “közösségi” piacnak, amerre a cége halad. A Microsoft igyekszi hozzájuk kapcsolni a fő termékeit, mint ahogy a Skype termékintegrációja is folyik.

Ballmer arra kérdésre, hogy lesznek-e  applikációk a felhőben, csak Charlie Sheen-t idézte: “Nyerni fogunk, nyerni, nyerni.” (Winning) És hogy kit fog a Microsoft ezzel kiütni? Szerinte a Goolge-t.
A Microsoft CEO-ja rendkívül optimistának látja a jövőt,  ind a Windows Phone oldalán, mind a Windows táblagépek világában. Szerinte “nem kell számítógép zseninek lenni ahhoz, hogy használni tudjunk egy Windows Phone-t” – tette hozzá szellemeskedve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés