Connect with us

Hirdetés

technokrata

6 trükk, amit még nem ismertél a Messengerben!

Dotkom

6 trükk, amit még nem ismertél a Messengerben!

A Facebook két évvel ezelőtt választotta szét az üzenetküldő szolgáltatását a hírfolyamától, amit bár elsőre rendkívüli haraggal fogadtak a felhasználók, mára mindenki megbékélt a döntéssel. A Messenger azóta telefonok, PC-k és táblagépek százmillióin foglal helyet. Mostani írásunkban 6 olyan trükköt mutatunk be, amely Neked is jól jöhet, de valószínűleg eddig még nem tudtál róla!

messenger

1. Nincs szükséged Facebookra, hogy használd a Messengert

Bár a Messenger a Facebook alkalmazása, egy ideje már egyáltalán nem szükséges Facebook fiók ahhoz, hogy a barátainknak üzenhessünk a szolgáltatáson keresztül. Amennyiben ugyanis nem vagyunk a közösségi oldal tagjai, úgy a telefonszámunk megadása után vehetjük igénybe a szolgáltatást. Ez persze elsősorban akkor jöhet jól, ha valamilyen rokonunknak ilyesformán üzennénk, de az illető nem hajlandó csatlakozni a Facebookhoz.

2. Lenémíthatod a beszélgetéseket

Bizonyára Veled is előfordult már, hogy egy bőbeszédű ismerősöd mondatonként küldte el az üzenetét, amelyre a telefonod zajos pittyegésekkel válaszolt. Ha épp elfoglalt vagy és nem akarod, hogy a telefonod jelezzen a beszélgetésre, akkor le is némíthatod azt. Ehhez meg kell nyitnod a beszélgetést, rá kell menned az ismerősöd nevére, majd ott az Értesítések menüpontra bökni. Itt választhatod ki, hogy mennyi ideig tiltod le az üzenetek jelzéseit. Azt azért fontos tudni, hogy örökre nem lehet, maximum a legközelebbi visszakapcsolásig engedi a rendszer.

messengermaps

3. Elküldheted a helyzeted az ismerőseidnek

Legyen szó akár arról, hogy te nem tudod, hova kellene menni, vagy az ismerősöd nem talál el hozzád, jól jöhet, hogy el tudod küldeni számára a helyzeted. A beszélgetés során, a billentyűzet feletti sávon válaszd a Továbbiak opciót, itt pedig a Hely menüpontot, majd a telefonod azonnal elküldi az ismerősödnek a helyzeted.

4. Le is mentheted a Messengerben küldött fotókat

Amennyiben nem kapcsoltad be külön, úgy a telefonod memóriájában nem jelenik meg a Messengerben fotózott kép, azt csak az adott beszélgetésben érheted el. Ha te azonban külön is megtekintenéd a műveid, úgy az alsó menüpontok közül bökj az “Én”-re. itt pedig válaszd a Fényképek, videók és hangulatjelek opciót. Ezen belül aktiváld a készített képek mentése kapcsolót és innentől a telefon memóriájában is megtalálhatod majd a fotóid.

messengerbongeszo

5. Akár a böngésződből is elérheted a Messengert.

Természetesen a Facebook oldalán is beszélgethetsz az ismerőseiddel, ám ha eleged van a macskás videókból, a politikai hírekből és a felesleges bejegyzésekből akkor jó, ha tudod, hogy közvetlenül a böngésződből is elérheted a Messengert, minden más sallang nélkül. A www.messenger.com címen ugyanúgy küldhetsz GIF-et, képet, dokumentumot és hangulatjelet, mint ahogyan azt a mobilodon teszed.

6. Egyedivé teheted a beszélgetéseket

Ha nem szeretnéd, hogy a Facebook alapértelmezett kinézete jelenjen meg egy beszélgetés fölött, akkor jó hír, hogy egyedivé is teheted azt. Bökj az ismerősöd nevére, majd itt adhatsz neki külön becenevet, megválaszthatod a beszélgetés színét és még hangulatjelet is adhatsz a csevegéshez.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés