Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége lehet a bankkártyás csalásoknak?

Dotkom

Vége lehet a bankkártyás csalásoknak?

Egy új megoldás megelőzné az internetes csalásokat.

Gyakorlatilag se szeri, se száma azoknak a bankkártyás csalásoknak, amelyekkel a bűnözők megpróbálják ellopni a gyanútlan felhasználók pénzét. Ezt előzné meg most a  Oberthur Technologies, amely egy új, különleges bankkártyát dobna piacra.

A Motion Code névre keresztelt kártya lényege abban áll, hogy a hagyományos, hárombetűs biztonsági kód helyén egy kijelzővel találkozhatnánk, amelyen a kód óránként változik. Így egy esetleges adatlopás után a hackerek nem tudnának pénzt leemelni a kártyáról, vagyis biztonságban maradna a felhasználó pénze.

 

Persze csak addig, amíg valaki személyesen el nem lopja a kártyát, hiszen olyankor már mit sem ér ez a technológia. Ahogy az sem biztos, hogy azok, akik gyakran vásárolnak internetes áruházakban örülnének az új biztonsági kártyának, hiszen a folyamatosan változó biztonsági kód nem lehetne automatikusan levonni az összeget.

Érdekesség, hogy a kártya tesztüzeme már el is kezdődött, Franciaország mellett már Mexikóban és Lengyelországban is tesztelik az új technológiát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés