Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a kattintós címeknek? Háborút indít a Facebook!

Dotkom

Vége a kattintós címeknek? Háborút indít a Facebook!

Megszabadulnának a félrevezető tartalmaktól.

A Facebooknak elege lett abból, hogy sok klikkvadász oldal kattintós címekkel igyekszik magára vonni a figyelmet, ezért most bejelentették, hogy az algoritmusukat úgy módosítják, hogy az kiszűrje az ilyesfajta tartalmakat.

Minderre nagy szükség is van, hiszen rengeteg ilyen oldal él meg abból, hogy félrevezetik a felhasználókat és olyan címeket adnak a cikkeiknek, amelyek nem fedik a valóságot. Nos, ha minden jól megy, akkor ennek hamarosan vége, hiszen az algoritmus élesedése után a felhasználók már nem találkozhatnak efajta cikkekkel, mivel a rendszer cím alapján szortírozza majd a tartalmakat.

facebook

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a fejlesztők rengeteg kulcsszót és mondatszerkezetet betáplálnak az adatbázisba, az algoritmus pedig ezekkel veti össze az aktuális címet, amennyiben pedig úgy találja, hogy az félrevezetheti az olvasót, akkor kiszűri a cikket. Persze ne gondoljunk arra, hogy minden egyes ilyen irománynak ezentúl annyi, a rendszer csak a folyamatos, félrevezető posztolások után lép a tettek mezejére.

Nagy kérdés, hogy vajon magyarul is működik-e az algoritmus, nem lehet kizárni, hogy hozzánk csak hónapok múlva juthat el az új fejlesztés.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés