Connect with us
Hirdetés

technokrata

Videón a Microsoft tenger alatti adatközpontja

microsoft

videó

Videón a Microsoft tenger alatti adatközpontja

Videón a Microsoft tenger alatti adatközpontja

A tenger fenekére süllyesztett adatközpontokban látja a jövőt a Microsoft. A vállalat egy látványos videóban is bemutatta e nagyszabású projekttel kapcsolatos elképzeléseit.

Felhő üzletágának bővülésével párhuzamosan a Microsoft már egy jó ideje kísérletezik a tenger, pontosabban az Atlanti-óceán fenekére süllyesztett adatközponttal. A Project Natick kezdeményezésen belül már több tucatnyi szervert tartalmazó óriási hengert bocsátott a tenger fenekére Skócia partjainál, és mint kiderült, igen bíztatók az eredmények a szerverek ellenállását illetően.

A Microsoftnál nagy potenciált látnak a víz alatti adatközpontokban, miután ezek olcsóbbak és védettebbek is lehetnek. Vízpartközeli telepítésüknek nagy előnye lehet az adatsebesség, miután a világ népességének nagy része tengerpart közelében él, és így az adatoknak is kisebb utat kellene megtenniük, hogy elérjék a felhasználókat. Egy ilyen megoldás egyúttal kihasználja a víz által biztosított ingyen hűtést, ráadásul az állandó mélytengeri környezet a megbízhatóság nyolcszoros javulását eredményezi a Microsoft szerint.

A vállalat YouTube-csatornáján egy látványos 3D-s videóban mutatja meg az adatközpont tengerbe helyezésének lépéseit.

Forrás: HVG

További videó

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés