Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így csinálj kihangosítót az autórádiódból egy perc alatt! Teszt: Gogroove Flexsmart X2

egyéb kütyük

Így csinálj kihangosítót az autórádiódból egy perc alatt! Teszt: Gogroove Flexsmart X2

Láttunk és próbáltunk is már csomó kihangosításra és zenelejátszásra alkalmas FM transmittert, de a Gogroove Flexsmart azon felül, hogy szép, hangminőségben is messze-messze felülmúlta mind eddigi képzeletünket, mind eddigi tapasztalatainkat.

A hazai forgalmazó telibe talált a megkereséssel, lévén a napokban estem túl egy autóvásárlásáson és éppen azon törtem a fejem, hogy az új szerzeményen vajon hogyan is fogok mp3-at hallgatni anélkül, hogy megbontsam a műszerfalat és aux bemenetet varázsoljak a gyári autórádiómhoz. Mindezek mellett a régi jó Golf 3-asomba egy 25.000 Ft-ért vásárolt Pioneer Bluetooth kihangosítós autórádióm is volt, melyhez ugyan üvöltözni kellett, hogy halljanak a vonal másik felén, de azért az együtt töltött idő alatt mégis többszázezer forintnyi büntetést megspórolt nekem a kéz nélküli telefonálás lehetőségével.

02201C53-5273-47E6-A40F-B507B02A0DF9

Tehát éppen a webet böngésztem különböző megoldások után, amikor megpittyent az email kliensem egy Gogroove Flexsmart X2 tesztlehetőséget felajánlva. Ez nem lehet véletlen – gondoltam, utánanéztem a terméknek és bekértem a terméket kipróbálásra. Milyen jól tettem!

A kütyü és tartozékok

A kütyü egy viszonylag kicsi, névjegykártya nagyságú ízléses, designos fejegységből és egy dokkoló-szerűen csatlakoztatható, merev tartóval felszerelt szivargyújtó csatlakozóból áll, melyhez a biztonság kedvéért a gyártó mellékel egy miniJack-miniJack csatlakozót is, illetve USB-microUSB kábelt is. Ez utóbbi ez arra jó, hogy ha lemerül a telefonunk, akkor ne kelljen kihúzogatnunk a transmittert, hanem egyszerűen az azon található USB nyíláson keresztül a zenelejátszás és kihangosítás közben akár tölteni is tudjuk a telefont. Kvázi nem veszítünk helyet.

D6BCD28B-22F7-43E5-8C45-AE4BE4935760

Az eszközön szemből balra egy csavargatható potméter körül találjuk a zenelejátszó gombokat, jobboldalt pedig a hívásgombok között a kicsi kijelző található. A baloldalon lévő poti alapesetben a frekvencia beállítására való, de ha benyomjuk, akkor a hangerőt is tudjuk ezzel szabályozni (a telefonunk és az autórádió mellett). Az első lépéseket tekintve érdemes olyan frekvenciát keresni a transmitteren, ami kellően távol esik meglévő rádióadók frekvenciájától, így biztosak lehetünk benne, hogy nem akadunk össze semelyik kereskedelmi, vagy nemzeti rádióadóval. Merthogy igazából a GoGroove Flexsmart – más FM transmitterekhez hasonlóan – nem csinál mást, mint egy miniatűr rádióadóként továbbítja a telefonunkról Bluetooth-on érkező jeleket, melyeket az autórádiónk a megfelelő frekvenciára állítva játszik le.

4BEE183F-5F06-4186-B264-98E251409939

Az eszköz külsejére visszatérve kicsit meg kell, hogy mondjam, hogy ennyire szép FM transmittert én még nem láttam. A piacon lévő, többségében kínai eszközök sorjás műanyagjait és otromba designjait a Flexsmart X2-es hírből sem ismeri, a szürke –fekete szín szinte bármilyen műszerfalhoz passzol, az egyes gombok kék ledjei pedig ízlésesen világítják meg a kezelőszerveket, mondom ezt úgy, hogy adott esetben az autó műszerfal háttérvilágítása nálam piros. Mindent összevetve mind ránézésre, mind tapintásra, mind az elmúlt 2 hetes használatot követően több mint egyértelmű az eszköz minőségi mivolta.

This is the beginning of a beautiful friendship

Ahhoz azonban, hogy megkezdjük a használatot, össze kell párosítani az eszközt a telefonunkkal. A párosítás folyamata nyilvánvalóan azzal kezdődik, hogy a szivargyújtó csatlakozón lévő bekapcsoló gombot megnyomjuk, ezzel áram alá helyezzük a készüléket, majd magán kütyün a kéken világító híváskezdeményező gombot hosszan megnyomjuk. A telefonunkon – legyen az bármilyen operációs rendszerű – a Bluetooth eszközök csatlakoztatására szolgáló menüpontban a Flexsmart X2-est megkeresve, arra rákattintva, mindenféle PIN-kód nélkül tudjuk összebarátkoztatni eszközeinket. Ezt követően az autórádiónkat a Flexsmart frekvenciájára állítva készen is állunk mind a kihangosításra, mind a zenelejátszásra.

73284C79-0660-40FA-8F42-F082C07387A6

Vezetés közben mobilos zenehallgatás közben ha csörög a telefonunk, akkor az eszköz nyilvánvalóan leveszi a hangerőt és egy diszkrét csörgés formájában tudatja velünk az autó hangrendszerén, hogy hívásunk érkezett. A hívást nem meglepő módon a Flexsmarton található híváskezdeményező gombbal tudjuk fogadni, a piros gombbal pedig befejezni. A hívás hangminősége az autóban kiváló, a hívó fél pedig még nyitott tetőnél is kristálytisztán hallja a vezető hangját még úgy is, hogy az esetemben a szivargyújtó igencsak alul és távol helyezkedik el a vezetőtől.

Ha normál rádiót vagy CD-t hallgatnánk, és az eszközt mondjuk inkább csak kihangosításra használnánk, akkor a hívást valószínű, hogy a telefon csörgéséből fogjuk csak meghallani (vagy okosóránkon érezni), ekkor át kell kapcsolni a rádió már előzőleg általunk beállított csatornájára és úgy tudjuk fogadni a hívásokat.

Összegezve

A Flexsmart 2 az általam eddig látott legjobb FM transmitter, mind külsejét, mind funkcióit, mind hangminőségét tekintve. Nem szakadozik a zene, folyamatos és nagyon jó minőségű a lejátszás, híváskor még extrémebb körülmények esetén sem panaszkodott még senki sem a hangminőségre, egész egyszerűen úgy működik, ahogyan egy tökéletes FM tramsmitternek működni kell. A 15.000 Ft-os áráért mindenki számára kötelező darab, aki a mobilján keresztül mp3-akat akar hallgatni a kocsiján úgy, hogy közben se nem barkácsolja szét a műszerfalat, se nem szeretne büntetéseket kapni a kézben tartott mobilért.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Gogroove Flexsmart X2

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Jó hangminőség
  - Stabil kapcsolat
  - Szép külső
 
  Kontra:  
  - -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés