Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung SH100 – Fesztiválfényképező

Fotó-videó

Teszt: Samsung SH100 – Fesztiválfényképező

Amióta van MMS, azóta küldjük a mobillal készített fotóinkat egymásnak, amit a mai 3G-s – közösségi médiás korszakban felváltotta a posztolás Twitterre, Facebookra, Picasa-ra, stb. Az SH100-as pont erre készült: fotózásra és megosztásra.

Sok embernek okoz örömöt hogy a lefényképezett eseményt rögtön megoszthatja ismerőseivel, barátaival. A probléma csupán annyi, hogy a legtöbb esetben a mobillal készített fényképek minősége erősen kifogásolható: sötét, maszatos, kicsi, homályos, ráadásul a telefon hamar lemerül. Az okostelefonok megjelenésével a VGA-s kamerák ideje lejárt, de egy használhatóbb Androidos vagy iPhone mobil 70 ezer forintnál is többe kerül, így olcsóbb egy kompakt gépet venni pár tízezerért és otthon töltögetni fel egyenként a webre.

A Samsung gondolt egyet és piacra dobta az SH-100 kompakt fényképezőgépét beépített wifi adapterrel, így a fesztiválok és a házibulik egyik nagy kedvencévé válhat. A gép kicsi (akár egy zsebben is elfér), könnyű, vékony, saját akkumulátorral rendelkezik és nincs rajta túl sok gomb, mivel érintőképernyős. A wifit könnyen beüzemelhetjük: ő megtalálja a jelet, mi beütjük a kódot és már megy is. Ezután pedig összeszinkronizálhatjuk a Facebookkal, Picasaval, Youtube-val és egy gombnyomással posztolhatjuk a jobbnál-jobb képeinket, utóbbi esetében az mp4-es HD videóinkat. Ha van Androidos telefonunk, összekapcsolhatjuk azzal is és a telefonon keresztül irányíthatjuk a gépet, de az arra alkalmas Samsung HD tévével is képes kommunikálni, képeket és filmeket kijátszani.
Az SH-100 14 megapixeles, 5x optikai zoomal ellátott fényképezőgép, melynek belső memóriája gyakorlatilag nincs, micro SD kártyával működik. Rengeteg felbontást kezel és még annál is több beépített téma van benne (fekete-fehér, századeleji, halszem), a modellfotóval pedig tökéletes képeket készíthetünk, mert a gép képes retusálni az arcbőrt (és még állíthatunk is rajta). Van benne diktafon, 720p-s HD videófelvétel és egy GPS, ami hozzáadja a pozíciónkat a szabadtéren készült fényképünkhöz. A magyar nyelvű menürendszere jól átgondolt, könnyen megtanulható és jól kezelhető, bár néha túlságosan is érzékenynek tapasztaltam. A felbontást igen nehezen tudtam csak állítani, mivel tekerni kellett volna a felsorolást, de valamiért mindig elfogadásnak tekintette azt, ahova tettem az ujjam. Néha viszont majdnem hogy be kellett nyomni a kijelzőt hogy történjen valami.

Ilyen képeket készít:


A 14 megapixel ellenére átlagos képeket csinál (köszönhető az optikának), nem jobbat mint amit az ára indokolna, ami viszont valljuk be, nem is rossz: 30 ezerért már lehet találni itthon a neten. A Samsung telepakolta az SH-100-at mindenféle földi jóval, így nekünk már csak le kell venni a boltok polcairól és egy gombnyomással megoszthatjuk élményeinket a barátainkkal.

pozitív: olcsó, kicsi, kompakt, akkumulátor, wifi, kevés gomb, éjszakai mód, használható magyar menü, 720p-s videó

negatív: lehetnének szebbek a képek, az érintőkijelző néha túl érzékeny/érzéketlen

A gépet a Samsung Magyarországtól kaptuk kipróbálásra, részletes technikai specifikációkhoz javasoljuk a gyártó weboldalát.



Szólj hozzá!

További Fotó-videó

Samsung SH100

  Megjelenés éve: 2011
  Pro:  
  -
 
  Kontra:  
  -
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés