Connect with us

technokrata

Nem volt légből kapott: Itt az iPad Air és az új Retina kijelzős mini

Tablet

Nem volt légből kapott: Itt az iPad Air és az új Retina kijelzős mini

Igaznak bizonyultak a pletykák: Itt a minden eddiginél erősebb és vékonyabb iPad Air, illetve bemutatkozott a Retina kijelzős iPad mini is.

Leleplezte új táblagépeit az Apple. A kaliforniai vállalat viszont ennél is tovább ment, jelenleg négy iPad-et lehet tőlük megvásárolni.

iPad Air

A 4. generációs iPad megkapta a régóta várt utódját az iPad Air személyében.  Az alig 7,5 mm vékony táblagépbe az iPhone 5S-ből már ismert A7 processzor  és M7 segédprocesszor került, memóriából pedig 1 GB jutott a készülékbe. A 20%-al vékonyabb kialakítás mellett az Apple-nek sikerült megőriznie a 10 órás üzemidőt és emellett egy minden eddiginél gyorsabb, akár 300 Mbps sebességet elbíró Wifi modem is beépítésre került.

ipadair

A vékonyabb keret nem befolyásolta a kijelzőt, az Air továbbra is a már jól ismert, 9,7″-es 2048 x 1536 pixel felbontású Retina kijelzőt tartalmazza. A hátoldalon egy 5 megapixeles kamerát találunk, előre pedig egy 1,2 megapixeles egység került. A 16/32/64/128 GB-os memóriával 4G és Wifi kivitelben is elérhető táblagép november elsején jelenik meg nálunk, a legolcsóbb kiadásért pedig 499 dollárt kell fizetni.

iPad mini Retina kijelzővel

Megújult az iPad mini is, a 7,9″-es modellbe ezúttal a nagyobbik testvérből is ismert, 2048 x 1536 pixel felbontású Retina kijelző került. Az Apple A7 processzorral és 5 megapixeles kamerával szerelt apróság megőrizte elődje 7,5 mm-es vékonyságát és akkumulátor üzemidejét, így a nagyobb felbontású kijelző ellenére továbbra is akár 10 órán át működőképes marad.

ipad-mini-retina

A mini-nél újdonság, hogy megjelent a 128 GB-os opció is és akárcsak az Air, ez is elérhető lesz 4G LTE kivitelben is. Az újdonság valamikor novemberben jelenik majd meg, a kínálat pedig 399 dollárról indult.

Továbbra is köztünk vannak

Nem szünt meg a 16 GB-os iPad 2 értékesítése, a 2011-ben megjelent, Retina kijelzőt nélkülöző táblagép továbbra is 399 dolláros árért vásárolható meg. Szintén nem kell megválnunk az eredeti iPad mini-től sem, az 1 éves modell 100 dolláros árcsökkentéssel már 299 dollárért megvásárolható, igaz, erre is igaz, hogy csak 16 GB-os memóriával kérhetjük.Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu