Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem volt légből kapott: Itt az iPad Air és az új Retina kijelzős mini

Tablet

Nem volt légből kapott: Itt az iPad Air és az új Retina kijelzős mini

Igaznak bizonyultak a pletykák: Itt a minden eddiginél erősebb és vékonyabb iPad Air, illetve bemutatkozott a Retina kijelzős iPad mini is.

Leleplezte új táblagépeit az Apple. A kaliforniai vállalat viszont ennél is tovább ment, jelenleg négy iPad-et lehet tőlük megvásárolni.

iPad Air

A 4. generációs iPad megkapta a régóta várt utódját az iPad Air személyében.  Az alig 7,5 mm vékony táblagépbe az iPhone 5S-ből már ismert A7 processzor  és M7 segédprocesszor került, memóriából pedig 1 GB jutott a készülékbe. A 20%-al vékonyabb kialakítás mellett az Apple-nek sikerült megőriznie a 10 órás üzemidőt és emellett egy minden eddiginél gyorsabb, akár 300 Mbps sebességet elbíró Wifi modem is beépítésre került.

ipadair

A vékonyabb keret nem befolyásolta a kijelzőt, az Air továbbra is a már jól ismert, 9,7″-es 2048 x 1536 pixel felbontású Retina kijelzőt tartalmazza. A hátoldalon egy 5 megapixeles kamerát találunk, előre pedig egy 1,2 megapixeles egység került. A 16/32/64/128 GB-os memóriával 4G és Wifi kivitelben is elérhető táblagép november elsején jelenik meg nálunk, a legolcsóbb kiadásért pedig 499 dollárt kell fizetni.

iPad mini Retina kijelzővel

Megújult az iPad mini is, a 7,9″-es modellbe ezúttal a nagyobbik testvérből is ismert, 2048 x 1536 pixel felbontású Retina kijelző került. Az Apple A7 processzorral és 5 megapixeles kamerával szerelt apróság megőrizte elődje 7,5 mm-es vékonyságát és akkumulátor üzemidejét, így a nagyobb felbontású kijelző ellenére továbbra is akár 10 órán át működőképes marad.

ipad-mini-retina

A mini-nél újdonság, hogy megjelent a 128 GB-os opció is és akárcsak az Air, ez is elérhető lesz 4G LTE kivitelben is. Az újdonság valamikor novemberben jelenik majd meg, a kínálat pedig 399 dollárról indult.

Továbbra is köztünk vannak

Nem szünt meg a 16 GB-os iPad 2 értékesítése, a 2011-ben megjelent, Retina kijelzőt nélkülöző táblagép továbbra is 399 dolláros árért vásárolható meg. Szintén nem kell megválnunk az eredeti iPad mini-től sem, az 1 éves modell 100 dolláros árcsökkentéssel már 299 dollárért megvásárolható, igaz, erre is igaz, hogy csak 16 GB-os memóriával kérhetjük.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés