Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPad Mini? GooPad Mini! Copy+Paste felsőfokon!

Dotkom

iPad Mini? GooPad Mini! Copy+Paste felsőfokon!

Novemberben mutatja be a kínai Goophone cég az iPad Mini kínai megfelelőjét, a GooPad Minit, ami ugyan kevesebbet tud majd amerikai testvérénél, ám ennek megfelelően ára is töredéke lesz annak.

A GooPad Mini nyolc inches képernyővel, 1024×768 megapixeles kijelzővel, nyolc gigabájt tárolókapacitásal, kettős kamerával rendelkezik majd, külsejében tökéletes mása az Apple által a héten bemutatott iPad Mininek. A technológiai újításokban jártas hozzáértők szerint “a legjobb másolat a piacon”, tudását illetően ugyanakkor minden bizonnyal nem veszi majd fel a versenyt az Apple gépével, s lényeges különbség az is, hogy a GooPad Minin Android operációs rendszer fut majd, bár a készítők nagyban leutánozták az iOS-t.

Az iPad Mini-hasonmás leginkább ára miatt lehet vonzó a vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak, míg az Apple ugyanis 329 dollárért kínálja termékét, a GooPad Mini mindössze 99 dollárba kerül majd. Kérdést vet fel ugyanakkor a Goophone termékének elnevezése, – a gyártó honlapján közöltek szerint – ugyanis annak “nagytestvérét”, a GooPadet nem forgalmazta a vállalat.

A táblagépet az a kínai cég dobja a piacra, mely az iPhone 5 mását, a GooPhone i5-öt is készítette, sőt azt amerikai társának debütálása előtt értékesíteni kezdte. Bár az Apple eddig nem jelentette be, hogy perelné a termékeit rendkívül gyorsan másoló és a hasonlóságot még csak takarni sem próbáló kínai vállalatot, az internetes hírek szerint a Goophone fontolgatja, hogy pert indít az amerikai technológiai óriás ellen. Ahogyan a Goophone fogalmaz: a GooPhone i5 “független kutatás és fejlesztés eredményeként” született meg, így jogi lépéseket tervez az Apple ellen, ha az elkezdi az iPhone 5 árusítását a kelet-ázsiai országban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés