Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz Nokia táblagép

Dotkom

Nem lesz Nokia táblagép

Franciaországban állítják, a központban mindent tagadnak.

Emlékeznek még a 2009-ben megjelent netbookra, a Nokia Booklet-re? Nem? Pedig ez volt a finn gyártó első igazi nagy kikacsintása a mobiltelefonok világából és elsőre nem is tűnt rossz kezdeményezésnek (3G, beépített GPS, 720p-s kijelző, 12 órás akksi), valahogy mégse hallani folytatásról.

Most pedig minden adott lenne ahhoz, hogy nem csak a Google készítsen saját táblagépet (tegnapi hírünk itt olvasható) -hiszen övék az Android-, hanem a Nokia is, hiszen minden égitest együttáll az égen: adott egy kitűnő hardveres csapat (Nokia), adott egy jóbaráti kapcsolat (Microsoft), nemsokára jön egy olyan operációs rendszer, amit egy jóbarát készít és állítólag kitűnően fog muzsikálni a táblagépeken (Windows 8 ) és adott egy kiválónak tűnő brand, ami egy új kezdet a finnek számára (Lumia). Felmerülhet a kérdés, hogy a Nokia miért nem száll be akkor a táblagépek világába? A Nokia France vezére, Paul Amsellem egy rövid nyilatkozatban közölte, hogy 2012 júliusára várható egy Nokia táblagép, melyen Windows 8 fog futni. Erre a központ hihetetlen gyorsasággal reagált, maga a cég vezérigazgatója, Stephen Elop cáfolta meg a táblagépes állítást, mely szerint a Nokia jelenleg nem dolgozik táblagép fejlesztésén. “Látjuk benne a lehetőségeket, ezt a közeljövőben majd figyelembe is vesszük.”

Mindenesetre minden gyanús, ami a Nokia háza táján történik, így nem elképzelhetetlen, hogy tényleg készül valami a finn laborokban, csupán túl korai volt még a bejelentés (mint amikor februárban közölték, hogy jön a Windows-os Nokia telefon, bemutató példány még nincs, de a Symbian már felejtős, erre esett a részesedésük a piacon) és talán nem a francia igazgatónak kéne ezt bejelentenie.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés