Connect with us

technokrata

Longines Spirit : Az úttörő személyiség tovább él

SmartWatch

Longines Spirit : Az úttörő személyiség tovább él

Longines Spirit : Az úttörő személyiség tovább él

A Longines Spirit kollekciót ugyanazzal a hozzáállással tervezték, mint a híres úttörők karóráit, akik Longines eszközeire támaszkodva hódították meg az eget, a földet és a tengereket.

A legendás pilóták és felfedezők -mint Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith és Howard Hughes- hihetetlen utazásaik során bizalmukat a „szárnyas homokórás” márkába helyezték. A Longines jelenlegi új óráival úttörő személyiségüket szeretné felidézni. Tiszteletadás ezen kivételes nők és férfiak irányába, akik rekordjaik, hőstetteik, vagy bátorságuk által nyomot hagytak a történelemben – bátorítva ezáltal a fiatal generációkat határaik feszegetésére. A Longines Spirit kollekció összes modellje csúcstechnológiával készült, rendkívül pontos, kronométer minősítésű szerkezetekkel.

A Longinges órák és eszközök a megbízhatóságuknak, pontosságuknak, ellenállóképességüknek, illetve eredeti technológiájuknak köszönhetően számos úttörő felfedező sikeréhez járultak hozzá. A felfedezőket végig késérték ismeretlen tájakon vezető útjaikon, dacoltak az extrém időjárással, navigáltak vad óceánokon, segítettek új légi útvonalak felfedezésében és repülési rekordok felállításában.

Számos felfedező és pilóta az életét bízta a Longines márkára, amely több kalandort támogatott precíz óráival. Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith és Howard Hughes azok közé tartoztak, akik előnyt kovácsoltak a szakértelemből, miközben meghódították az eget, földet és a tengereket.

A Longines Spirit kollekció ismét felelevenítette ezt a gazdag örökséget., összekapcsolta a történelmet a fejlesztéssel. Az új modellekben fellelhetőek a pilótáktól származó hagyományos elemek és a kortárs stílusjegyek egyaránt. A méretes korona, a kristály körüli hangsúlyos perem, a számlap megjelenése, a gyémánt alakú indexek és a nagy, világító mutatók mind az úttörő repülés korszakát idézik fel. Átdolgozva és újragondolva remekül harmonizálnak a kortárs stílussal. Emellett nagy figyelmet szenteltek a különböző részletek kidolgozásának, akár a csiszolt, akár a matt, akár a polírozott felületeket tekintjük.

longines

A Longines Spirit eleganciáját a modern technológia is kiegészíti.  A Longines ezeket a modelleket önfelhúzós szerkezetekkel szerelte fel (L888.4 és L688.4). Szilikon hajszálrugók garantálják az extrém pontosságot és a megnövekedett járástartalékot (64, illetve 60 óra). A kronométereket az „Official Swiss Chronometer Testing” (COSC) hitelesítette. Az új kollekció által képviselt fejlett technológiát többrétegű tükrözésmentes bevonttal ellátott domború zafír kristály, becsavarható korona és hat csavarral rögzített gravírozott tok hátlap egészíti ki.

Három mutatóval/naptárral rendelkező modell (40 és 42 mm-es méretben), illetve egy kronográf modell (42 mm-es) került forgalomba. Fekete matt, szemcsés ezüst vagy napsugaras kék számlappal. Minden számlapon öt csillag látható, amely a Longines hagyományai szerint mindig a márka szerkezeteinek minőségét és a megbízhatóságát jelképezte. Az öt csillag a maximálisan elérhető szám. A tokot acél, illetve sötét barna, világoskék vagy kék bőrszíj egészíti ki. A három mutatóval/naptárral rendelkező óra „Prestige” kiadásban is elérhető három cserélhető szíjjal (acél, bőr és NATO).

Az új Longines Spirit vonalat büszkén mutatja be a „szárnyas homokóra” márka, amelyre a gazdag örökség is feljogosítja: a legendás úttörőkkel, akik bizalmukat a márkába vetették. A kollekció a múlt hőseit és azok szellemiségét ünnepli: a helyes cselekvés iránti elkötelezettséget és a tökéletességre törekvést.

Az új Longines Spirit kollekció azon úttörő szellemiséget idézi fel, amely számos kivételes nőnek és férfinek segített felülmúlni önmagát, új kihívásokat keresni és hinni a lehetetlenben. Történeteik szorosan kapcsolódnak a Longines márkához. Megnyerőek, meglepőek és mindenezek mellett inspirálóak. Az alábbiakban olvasható néhány a legmegnyerőbb sikerek közül.

AMELIA EARHART – 14 ÓRA 56 PERC

Ennyi ideig tartott Amelia Earhart számára egyedül, megállás nélkül átrepülni az Atlanti-óceán felett 1932-ben. Az utazása során Longines kronográfot viselt. A félelmet nem ismerő szellemiségének köszönhetően az ijesztően fagyos széllel és techniakai hibákkal dacolva is sikert aratott. Ezáltal az első olyan nő volt, aki elérte az európai kontinenst.

Korábban, 1928-ban első női másodpilótaként repülte át az Atlanti-óceánt.

„A repülés varázsa a szépség varázsa”

– Ameila Earhart, pilóta

PAUL-EMILE VICTOR, -40° 49 NAPON ÁT

1936-ban Paul-Emile Victor 7 hetet töltött Grönland jéghegyei között. A szélsőséges időjárási körülmények ellenére a Longines kronométere megbízhatóan működött, segítve ezzel számításait.

„Ezek az órák döntöttek siker és kudarc között”

– nyilatkozta visszaemlékezve Victor. Egész életét a sarki expedícióknak szentelte.

„Az egyetlen dolog, amiben biztosan elbukunk az, amelyet meg sem próbálunk.”

Paul-Emile Victor, felfedező

ELINOR SMITH – 9929 MÉTER (32 567 LÁB)

1931-ben 9144 méter magasan repülve az amerikai pilóta Elinor Smith eszméletét vesztette. Megpróbált egy rekordot megdönteni, amikor a gépe zuhanni kezdett. Smith az utolsó pillanatban felébredt és sikerült biztonságosan landolnia. Tíz nappal később még magasabbra merészkedett és új rekordot állított fel (9929 méter) a megbízható Longines órájára támaszkodva. Miután a világ legfiatalabb hivatásos pilótája lett, Smith számos sebességi és magassági rekordot állított fel élete során.

„A gyermekeket hagyni kell álmodni, és mutatni kell nekik egy célt, amely felé haladhatnak. Számomra csak egy út létezett: hatéves korom óta tudtam, hogy repülni akarok.” 

–  Elinor Smith, pilóta

HOWARD HUGHES – 3 NAP, 19 ÓRA, 14 PERC

Howard Hughes világkörüli repülési rekordját 1938-ban Longines órával mérték. A különc amerikai kettős szenvedélyéről volt híres: repülés és filmipar. Ő a legismertebb használója a Longines Sidérographnak, ami egy Longines által fejlesztett fedélzeti eszköz légi tájékozódás segítésére. Howard Hughes repülőjének csapata megbízott a Longines kronométer órákban.

„Megcsináltam a lehetetlent, mivel majdnem mindenki azt mondta, hogy az ötleteim csupán fantáziák.”

– Howard Hughes, pilóta és vállalkozó

További SmartWatch

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu