Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Netatmo időjárás állomás – Bízhatunk benne?

egyéb kütyük

Teszt: Netatmo időjárás állomás – Bízhatunk benne?

A Netatmo időjárás állomás időjóssá kíván tenni minket egy okostelefon közreműködésével, de vajon mennyire működik ez?

A Netatmo időjós nem kevesebbet ígér nekünk, mint hogy saját időjárás-állomásunk lesz és minden változásról tájékoztatni fog. Ez jól hangzik, de vajon a gyakorlatban ez miként és mennyire működik? Ennek jártunk utána, miután kipróbáltuk az eszközt.

A teszt alatt elég változékony időnk volt, hol viharos szél és felhőszakadás, hol pedig szikrázó napfény sütött minket az égboltról, mégis valamiért csak késve értesített a változásokról. A Netatmo időjós Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonkészülékkel, az eszköznek pedig van egy kültéri és egy beltéri állomása. A belső mutatja a páratartalmat és a hőfokot, míg a külső az időjárás változását, aktuális állását. Az érzékelt adatokat Bluetooth-on keresztül küldi tovább okostelefonunkra. Ehhez egy külön alkalmazás (Netatmo Androbit) letöltése szükséges, itt a kijelzőt kettéosztva mutatja a beltéri és kültéri időjárás változást és és az aktuális páratartalmat, levegőminőséget, hőmérsékletet.

A felület átlátható, letisztult és gondosan megalkotott a szoftver. A beltéri egység nem szedhető szét, a tetején egy érintésérzékeny felület van, ezzel tudunk szinkronizáltatni illetve ki-be kapcsolni a kütyüt. Találunk rajta egy microUSB csatlakozót is, ennek segítségével tölthetjük fel a belső akkumulátort. A kültéri egységen nincs semmiféle gomb, vagy egyéb csatlakozó, külön szétszedhető a kis henger és 2 db AAA ceruzaelem behelyezése után működésbe lép, és kommunikál a belső egységgel. Az igényes alumínium test kevés elektronikát rejt magában, de örök dizájnal áldották meg, mely még tartós is.

Ez a kis időjós állomás 50 ezer forintba kerül itthon, igaz igényes alumínium házat és vékony kivitelt kapott, de nem egy jó meteorológus, ebben biztos vagyok. Sajnos nem jelezte előre a közelgő vihart, de még a jó időt sem, így csupán az aktuális időjárást tudja pontosan definiálni, de ez kevés tudás ilyen árat tekintve. Ennek fejében inkább ajánlom a TV-s, internetes vagy rádiós előrejelzés megnézését, hallgatását, olvasását, azok ma már nagyon pontosan megtudják mondani, mikor milyen idő várható, ráadásul nincs felára sem.

 

A készüléket az Extreme digital biztosította, köszönjük.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés