Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ünnepel az Epson, megvan a nyolcvanmilliomodik panel

Dotkom

Ünnepel az Epson, megvan a nyolcvanmilliomodik panel

A Seiko Epson Corporation leszállította a 80 milliomodik folyadékkristályos, HTPS (high-temperature polysilicon) panelt, melyeket – mintegy 26,5 millió 3LCD technológiájú projektor előállításához használtak fel.

A 3LCD technológiájú projektorok nagy fényerejű, természetes színű, akár 300″ átmérőjű képet is tudnak biztosítani, széleskörű elterjedésük pedig elsősorban a vállalati igényeket kielégítő, üzleti célú prezentációknak köszönhető. Ma már azonban a házimozi, a 3D-s, a rendezvényeken vagy oktatási célokra használt projektorok többsége is 3LCD technológiával működik.

Az eddig leszállított 80 milliópanel összesen több mint 26.500.000 darab 3LCD technológiájú projektor előállítására volt elegendő, ezzel pedig az Epsonnak sikerült megőriznie két évtizedes vezető szerepét a kivetítő-panelek (HTPS) piacán. Szakértők szerint a vetítési technológiában rejlő eddig kiaknázatlan lehetőségeknek köszönhetően a projektorok piacán a jövőben közel 10%-os éves növekedés várható. A HTPS TFT kijelző előnye, szemben a többi LCD panellal, hogy, nagyobb felbontást és nagyobb kontrasztarányt tesz lehetővé kisebb mérete ellenére is, éppen ezért használják főként projektorok gyártásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés