Connect with us

Hirdetés

technokrata

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Smart home

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Még nagyobbat, még jobbat.

A digitális életvitel jövője a minőségi szegmensben rejlik. Az LCD televíziók folyamatosan növekvő keresleti piacán egyértelműen érzékelhető, hogy a 40” és annál nagyobb képernyő átmérőjű nagyképernyős modellek a keresettek. A német GFK 2007. májusi felmérése alapján a hozzáadott érték aránya már 20 százalék körül jár. Az 1920×1080 pixeles felbontású full HD LCD tévék felső szegmense dinamikusan fejlődik. A Sharp például Németországban 2007 év végéig 242.500 darab full HD készülék értékesítését tervezi – ezt a számot elérve a HD tévé a szűk piaci szegmensből betör a nagy mennyiségben értékesített termékek piacára is. Ehhez a gyártó nevéhez fűződik a világ legnagyobb, 108 colos LCD tévéje is: a cég Japánban található Kameyama-i, 8. generációs üzemében készült (bővebben itt). A következő néhány hét folyamán a lengyelországi Torunban is elindul a gyártás, az egyre növekvő európai LCD TV igény kielégítésére.

Az IFA-n a Sharp több mind 60 típust mutat be a szakma és a nagyközönség előtt – a HD termékek palettája 32”- 65” méretig terjed. A vállalat jelenlegi zászlóshajója a HD1E sorozat, egy full HD LCD TV, amely a még élesebb kép érdekében az új, 100 Hz –es technológia alkalmazásával készült. A sorozat készülékei 46” és 52” átmérővel készülnek, rendelkeznek DVB-T integrált vevőegységgel, válaszidejük kevesebb mint négy milliszekundum, dinamikus kontrasztarányuk 15000:1, megjelenésük csillogóan lakkozott. A kiállításon a Sharp bemutat egy ultra lapos tervezésű, különlegesen vékony kerettel rendelkező terméksorozatot is.

Széleskörű szolgáltatásaiknak köszönhetően az LCD tévék, elődeiktől eltérően már nem csak televízió készülékek. Néhány kiegészítő szolgáltatás: fotó vagy videó alkalmazás használatánál HDMI csatlakozó felület áll rendelkezésre, HDTV játék alkalmazások, illetve elérhető az IPTV. A házi-mozi rajongóknak pedig a BD-HP20S Blu-ray playert kínálja a vállalat. Ez a készülék lehetővé teszi a full 1080p képmegjelenítést, továbbá a könnyen kezelhető Quick Start funkciót is biztosítja.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés