Connect with us

technokrata

Laptop az újgenerációs játékkonzolból

Smart home

Laptop az újgenerációs játékkonzolból

A Wii-notebook.

Az Endgadget egyik újságírója, aki egyben nagy játékrajongó is, a tavaly év végi debütálást követően fejébe vette, hogy laptoppá alakítja a Nintendo Wii konzolját. Az újgenerációs játékgépek közül a Nintendo terméke ragadta meg a leginkább a felhasználók figyelmét – a kicsi, riválisaihoz képest olcsó, ám némileg szerényebb grafikai képességeket felvonultató készülék egyedi irányítása meglepő, ám könnyen megkedvelhető vezérlési módszert adott a játszani vágyók kezébe. A cikkírónak kolléganőjével együtt volt szerencséje kipróbálni egy kézmozdulatokkal irányítható Wiit, az élmény valóban egyedinek bizonyult.

Nem meglepő, hogy a fent említett Endgadget zsurnaliszta, Ben Heckendorn szintén rajongóvá vált, és nekilátott LCD-t „hegeszteni” az amúgy is kompakt játékgéphez. Egy 16:9-es, 7 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőt applikált a masina tetejére, melyet még pont rá lehet hajtani a Wii fedőlapjára (a készülék külső megjelenítőre is csatlakoztatható). Sztereó hangzással is ellátta a Wii-laptopot, amin természetesen Gamecube vezérlő port is található. A 44x19x5 centiméteres fizikai paraméterrel bíró készüléknek Heckendorn nem adott még fantázianevet, de ígéretet tett arra, hogy az Endgadget oldalon még a mai nap folyamán megosztja az érdeklődőkkel a Wii-laptop készítésének leírását.

Nem ez az első érdekesség, ami a kis konzollal kapcsolatban felbukkant – kiderült, hogy a játék aktív használata hatékony fogyókúrás eszköz lehet (bővebben itt).Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin