Connect with us

technokrata

Mini kamera – óriási zoommal

Smart home

Mini kamera – óriási zoommal

A Canon vadonatúj MiniDV videokamerákkal rukkolt elő.

A korábban bemutatott MD110 mellett megjelenő MD111 és MD101 jelű modelleket széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták a fejlesztők, nagyteljesítményű optikai zoommal, valamint külső mikrofonbemenettel rendelkeznek. A készülékek botkormánnyal vezérelhető, a ˝Könnyű felvételkészítés˝ funkció pedig a kezdő videósok számára biztosítja a tökéletes felvételek készítését.

Könnyű felvételkészítés
A sorozat minden tagja olyan vezérlőelemekkel rendelkezik, melyeknek elhelyezése kényelmes felvételkészítést biztosít. Az egyetlen gombnyomással előhívható ˝Könnyű felvételkészítés˝ mód a kezdők számára is lehetővé teszi, hogy biztosan élvezhető snitteket készítsenek, mivel ez a funkció minden beállítást automatikusra kapcsol. Az LCD keretén elhelyezett joystick könnyen elérhető segítséget nyújt a menüpontok közötti váltogatásban.

Nagyteljesítményű optikai zoom
Az MD111 jelű modell 35-szörös optikai és 1000-szeres digitális zoom-mal, míg az MD101 30-szoros optikai és 800-szoros digitális zoom-mal rendelkezik. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulását, mely főleg az erős nagyítással történő videofelvételek esetén okozhat problémát.

Mikrofonbemenet a minőségi hangfelvételért
A sorozat egyik újdonsága a mikrofonbemenet, mely külső mikrofon csatlakoztatását teszi lehetővé. Ez különösen olyan helyzetekben bizonyulhat előnyösnek, ahol a hang felvétele problémás lehet – például, ha egy interjú során ruhára csíptethető úgynevezett ˝nyakkendőmikrofont˝ szeretnénk használni. A DIGIC DV képfeldolgozó processzor csak a Canon kamerákban található meg. Kiváló színvisszaadást biztosít, így a videofelvétel hűen reprodukálja az eredeti téma színeit.

Valódi széles formátum
Az MD sorozat tagjait már a széles képformátumú (16:9) videók felvételére optimalizálták. Mindegyik modell 2,7 colos, széles formátumú kijelzővel, és egy 0,35 colos színes EVF elektronikus keresővel rendelkezik. A felvétel közben a videó olyan formában tekinthető meg, mint ahogyan a széles formátumú televízión fog megjelenni – de természetesen lehetőség van a hagyományos, 4:3 formátumban való rögzítésre is.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin