Connect with us

technokrata

Új Nikon objektív: kicsi és olcsó

Smart home

Új Nikon objektív: kicsi és olcsó

A Nikon új objektívje elsősorban kis méretéről és relatíve alacsony áráról ismerszik meg.

Az AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II a Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez készült. Az objektív a széles körben kedvelt 18-55 milliméteres gyújtótávolság tartományt fedi le. Kompakt DX zoomteljesítményt nyújt, és a Nikon kisméretű Silent Wave motorjával rendelkezik. Az objektívet a Nikon ugyancsak most debütált új D40-es digitális tükörreflexes fényképezőgépének szettje is tartalmazza majd.

Az ED üveggel és aszférikus lencsetagokkal felvértezett objektív a széles körben használt 3x-os nagyítású, 18-55 milliméteres gyújtótávolság-tartományt fedi le, így a közeli portréktól az átfogó tájképekig gyakorlatilag minden fényképezési helyzetben megfelelő képszöget kínál.

A kompakt Silent Wave Motor rendkívül gyors, ugyanakkor pontos és halk automatikus élességállítást biztosít. Az ED üvegtag minimálisra csökkenti a kromatikus eltérést, és jó képminőséget garantál, az AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II objektív hibrid aszférikus lencsetagja pedig csökkenti az asztigmatizmust és a torzítás egyéb formáit, ezáltal nagy felbontást és remek kontrasztot biztosít. Az objektív külalakja is módosult, a zoom kezelése simább lett.

A Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II objektív világszerte 2006 decemberében kerül a boltokba. Ez az objektív kizárólag a Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel használható, a 35 milliméteres [135] és az IX240 formátumú filmes fényképezőgépekkel nem kompatibilis.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin