Connect with us

technokrata

Digitális tükörreflexest mindenkinek!

Smart home

Digitális tükörreflexest mindenkinek!

Bemutatkozott a Nikon eddigi legkönnyebb, legkisebb méretű és egyben legkönnyebben használható digitális tükörreflexes fényképezőgépe.

A Nikon D40 a háromszoros zoom átfogású 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor objektívvel felszerelve könnyű és kisméretű, ezért remekül hordozható. A készülék formatervezése kevesebb kezelőgombot és más, esetleg zavaró elemet tartalmaz, ezért jobban átlátható, ami bárki számára lehetővé teszi, hogy komolyabb fotós ismeretek nélkül szép eredményeket érjel el-

A D40 Nikon DX-formátumú CCD képérzékelője 6,1 tényleges megapixel felbontású, továbbá a fényképezőgép rendelkezik a fejlett Nikon képfeldolgozó motorral is. A Nikon 3D színes mátrixmérés II rendszere pontos expozícióvezérlést biztosít még bonyolult megvilágítási helyzetekben is, az Auto ISO funkció pedig a legtöbbet hozza ki az elérhető fényből úgy, hogy közben a fényképezőgép érzékenységét automatikusan módosítja az ISO 200-1600 értéktartományban.

A D40 válaszideje rendkívül rövid. Az automatikus élességállítás vezérlő algoritmusai a Nikon D200-as és D80-as digitális tükörreflexes fényképezőgépeiből származnak, és pontosabb élességállítást, gyorsabb témakövetést, valamint precíz automatikus élességállítási választ és érzékelést garantálnak még gyenge fényben is. A D40 indítási ideje mindössze 0,18 másodperc, a szinte észrevehetetlen kioldási késedelem pedig kizárja a lehetőségét annak, hogy a fotós lemaradjon a fényképezési lehetőségekről.

Az új Automatikus (vaku kikapcsolva) mód növeli az ISO érzékenységet és meggátolja a vaku automatikus bekapcsolását, így használatával múzeumban, koncerten, esküvőn és más olyan helyzetekben is remekül lehet fotózni, ahol a megvilágítás gyenge, de a vaku használata nem lehetséges.

A D40 új retusálás menüjében a következő funkciók érhetők el: D-Lighting, Vörösszemhatás-csökkentés, Képvágás; kreatív eszközök: Képátfedés, Kis kép, Monokróm (Fekete-fehér, Szépia, Cianotípia); valamint Szűrőeffektusok (Skylight szűrő, Meleg tónusú szűrő, Színegyensúly).

A D40 nagy fényerejű és éles keresője 0,8-szoros nagyításával segíti a pontos komponálást. A felvétel elkészítése után a készülék nagyméretű, 6,35 centiméteres, nagy felbontású színes LCD monitorán a kép élessége és expozíciója könnyen ellenőrizhető, hiszen a felvétel akár 19-szeresére nagyítható.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin