Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazánkban is bemutatkoztak a Sony legújabb VAIO modelljei

Laptop

Hazánkban is bemutatkoztak a Sony legújabb VAIO modelljei

Hozzánk is eljutottak a 2013-as év Sony notebookjai.

Tegnap délelőtt a Budapest Music Centerben rendezte meg termékismertető bemutatóját a Sony. Az esemény témája a 2013 nyarán piacra kerülő Sony notebookok voltak. Ahogy növekszik az ár, úgy haladtunk egyre feljebb, így tehát kezdésként a Vaio Fit 14E/15E-vel kezdtünk.

Vaio Fit 14E/15E

A 2012-es modellkínálat egyik legnépszerűbb tarabja a Vaio E volt. Ez a Sony szerint családosoknak, illetve diákoknak készült sorozat már 160 ezer forinttól elérhető, így sokak számára megfizethetőnek mondható. Itt még nem szerepel a paraméterek között a fém ház, de a műanyag burkolat minőségére sem lehet panaszunk. Közös jellemzőjük az Intel Core i5 processzor, aminek sebessége 1,5 GHz-től egészen 1,9 GHz-ig terjedhet.

Sony_Fit_14_black_touch_01_front_wp_6C5D70C2

 

A beépített RAM mérete alapesetben 4 GB, de ez bármikor bővíthető. A sajtótájékoztatón nagy hangsúlyt fektettek a Clear Audio+ módnak, ami a beépített mélynyomó segítségével élénkebb, mély hangokkal tarkított zenét tesz lehetővé. Akárcsak a modellpaletta többi tagjánál, itt is helyet kapott az NFC támogatás, segítségével 1 érintéssel cserélhetünk adatot a két készülék között, legyen szó telefonról, fülhallgatóról, vagy akár egy másik Vaio-ról.

Vaio Fit 15 

Bizony, az E végződést nélkülöző modell következik a palettán. Első ránézésre a legfontosabb különbség, hogy itt már nem kell nélkülöznünk a fém fedlapot, külön kiemelték, hogy gyémánt segítségével van belekarcolva a Vaio logó, szép lett, az biztos. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a tény mellett, hogy a Fit 15 vékonyabb az olcsóbb verziónál, így kényelmesebb a hordozása. Itt jelenik meg elsőként a hibrid merevlemez, az egység egy 8 GB-os SSD-t és egy 750 GB-os HDD-t tartalmaz.

Sony_Fit_14_Silver_Touch_02_with-hand01_02B31608

Jécsi Dávid, a Vaio termékmenedzsere úgy jellemezte, hogy ennek segítségével nem kell nélkülöznünk a HDD hatalmas kapacitását a mozgó alkatrészeket nélkülöző SSD sebességével. A 15,5″-es kijelző 1600 x 900 pixel felbontású, ezen tekinthetjük meg az Intel HD Graphics által megjelenített tartalmakat. Itt sem maradt ki az Exmor R technológiával felvértezett, HD felbontású webkamera, az NFC és a Clear Audio+ támogatású mélynyomó.

Vaio Pro 13

A családok és a fiatalok után az üzleté lett a főszerep, ebben az egyik legjobb társ a Vaio Pro 13. A 13,3”-es IPS technológiájú Triluminos érintőkijelző bámulatosan jeleníti meg a tartalmat, tényleg alkalmas akár képszerkesztési feladatokra is. A Pro 13 készülékháza szénszálból készült, ez az anyag 47%-al könnyebb, és 25%-al strapabíróbb mint az alumínium, így egy esetleges leejtést minden különösebb probléma nélkül úszhatjuk meg.

a0f83f5e0561c671bd4d760bde53d109

Élőben kézbe véve a gépet, tényleg nem puszta marketing szövegelésről van szó, döbbenetesen könnyű. Az összeszerelési minőséget sem érheti kritika, semmi nyikorgás, minden patent. Mivel egy alig 17 mm vékony eszközben már nehezen fér el a HDD, ezért egy 128 GB-os SSD-vel gazdálkodhatunk, ami mellé 8 GB RAM került. Különleges tartozékként megjelent a hálózati töltőhöz csatlakoztatható WiFi adapter, amelynek segítségével egyszerre 5 eszközt szolgálhatunk ki.

Vaio Duo 13

A kínálat legérdekesebb modellje a Vaio Duo 13. A 2012-es Duo 11 utódja egy különleges zsanér segítségével bármikor ultrabook-á alakítható. Az alvó készüléket mindössze 0,3 másodperc alatt kelthetjük életre, ha a Surf Slider nevet viselő technikát kinyitjuk.

sony_vaio_duo_13

A FullHD felbontású IPS képernyőre a Sony által mellékelt stylussal készíthetünk rajzokat, dokumentumokat. Természetesen itt is megtalálhatjuk a 128 GB-os SSD-t, a beépített RAM mérete viszont csak 4 GB. Az 1,33 kg-os készüléket számtalan tesztnek vetették alá, így a mindennapok során biztosan nem okozhatunk benne kárt.

Szoftverek 

Egy készülék mit sem ér szoftverek nélkül. Szerencsére a Sony-nál ezt jól tudják, ezért számtalan, a gyártó által fejlesztett applikáció található meg előretelepítve a készülékeken. Az Imagination Studio segítségével elkészíthetjük életünk zenéjét, de akár DVD-re is kiírhatjuk a számunkra fontos adatokat. Az Xperia Link segítségével bármilyen Sony mobillal megoszthatjuk az internetet, a SocialLife pedig a szociális szolgáltatások világában igazít el bennünket. Mivel a Sony hosszú ideje a szórakoztatóelektronikai vállalatok egyik oszlopos tagja, ezért az Xperia modellekről már ismert Album és Zene alkalmazások is Windows 8 alá költöztek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés