Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Samsung Series 7 Ultra

Laptop

Bemutatkozott a Samsung Series 7 Ultra

Vele együtt frissült a Series 7 Chronos is.

A Samsung mindig szerette fitogtatni az erejét a Las Vegas-i CES előtt, így van ez most is, amikor bejelentésre került a Series 7 Ultra nevű modell. A hetes sorozat legújabb tagja 13 hüvelykes ultrabook, a Series 7 Chronos frissült változata pedig keskenyebb lett és AMD grafikával bír.

series-7-ultra2

A Series 7 Ultrából két különböző verzió is készül. A drágábbik modell kijelzője érintőképes, a hagyományosabbiké pedig nem. Előbbi főleg a Windows 8 sajátos kezelőfelületét tudja majd a jövőben kiaknázni, mint a Lenovo csúcskészülékei. Az alapgép Core-i5-ös processzorral lesz szerelve, de a vége természetesen a Core-i7-es processzorcsalád tagjainál áll meg. Tárhelye SSD, ebből kerülhet bele 128 vagy 256 GB-os is, ez szintén pénztárcafüggő. A 13 hüvelykes kijelző felbontása már a 2013-as trendeknek megfelelő fullHD (1920×1080) és 350 nites. Memóriája 16 GB-ig bővíthető, ami bőven elég lehet szinte bármihez, de ne menjünk el at 1 GB-os AMD HD8570M-es videókártya mellett sem, mint ahogy a JBL hangszórók és a backlit billentyűzet is csak az eleganciát sugallják. Három darab USB kapu található rajta, ebből kettő USB 2.0, egy pedig USB 3.0. De megtalálható a HDMI, az Ethernet csatlakozó és a mini VGA kimenet is, mint ahogy a kártyaolvasó is. Az akkumulátora a gyártó állítása szerint pedig 8 órát is kibír. Utóbbi valószínűleg a nem érintőképernyős modellre vonatkozhat.

series7-ultra

Ezzel egy időben megújult a Series 7 Chronos is. A 15 hüvelykes ultrabook vékonyabb és erősebb lett, köszönhetően az AMD Radeon HD 8870M GPU-nak és az általa használt RAM gyorsító technológiának, mely a gyártó szerint 150%-al jobb teljesítményt nyújt a böngészésben és az általános applikációk használatánál. A frissült modell immár 2 cm vékony, ami 3 mm-el kevesebb, mint a jelenleg kapható modell. Processzora 2.4 GHz-es Intel Core-i7 3635QM, a kijelzője a trendi 1080p-s felbontással büszkélkedhet 300 nites fényerőséggel. Az akár 1 terabájtos meghajtóval szerelt Series 7 Chronos memóriáját akár 16 GB-ig is bővíthetjük, ugyanúgy backlites a billentyűzete és JBL a hangszórója. A gyártó ígérete szerint az akkumulátora ideális esetben 11 órát bír.

chronoschronos2



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés