Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már most kipróbálható az Office új verziója!

Laptop

Már most kipróbálható az Office új verziója!

A Microsoft tegnap bemutatta, majd még aznap elérhetővé is tette a legújabb irodai szoftvercsomagjának próbaverzióját!

A tegnapi napon a Microsoft bemutatta a legnépszerűbb irodai csomag új verzióját. Az egyelőre hol Office 15-nek, hol Office 2013-nak hívott verzió megjelenése jövőre várható. Steve Ballmer a Microsoft vezetője az eddigi legambiciózusabb Office projektnek nevezte a fejlesztést. A magas fokú odafigyelés, és a a rengeteg újdonság annak tudható be, hogy a Google és több más cég is, ingyenes, bárki számára könnyedén hozzáférhető irodai programokat dobott piacra az elmúlt években, így a Microsoftnak olyan újdonságokat kellett bemutatnia, melyek miatt az emberek hajlandók fizetni a termékért. Az egyik legnagyobb újdonság a nagyfokú SkyDrive integráció. Ez a Microsoft felhő alapú szolgáltatása, melyre ezen túl az Office könnyedén fel tudja tölteni a dokumentumainkat, hogy azt más gépről is elérhessük. Sőt,ezentúl a szoftvercsomag már nem gépekhez fog kötődni, hanem felhasználókhoz.


Ez azt jelenti, hogy az asztali verzión megszerkesztett dokumentum feltöltődik a felhőbe, majd onnan könnyedén elérhetővé válik, bárhol, bármikor. Ezt a szoftvercsomag kifejezetten böngészőre optimalizált, internetes verziója, az Office 365 teszi lehetővé. Az Office támogatja a Windows 8at, sőt az ARM processzoros táblagépekre optimalizált Windows RTt is. Ez azt is jelenti, hogy támogatja az érintőkijelzőket, vagyis ezentúl akár kézzel is jegyzetelhetünk például a OneNote alkalmazásban.

A menük és a a funkciók kifejezetten úgy lettek átalakítva, hogy minél könnyebben tudjuk érintőkijelzőn használni a szoftvert. Ehhez valamilyen szinten változtatni kellett a szoftver kinézetén. Bár az alap, 2007 óta használt, Ribbon felületnek keresztelt elrendezés maradt, a szoftvercsomag egészének a stílusát „Metrosították” hogy illeszkedjen a legújabb Microsoft termékekhez. A sok újítás mellett nem maradhatott el a manapság oly népszerű közösségi szolgáltatások integrációja.

Vagyis például egy Facebookon talált videót ezen túl könnyedén beilleszthetünk a dokumentumunkba, anélkül, hogy azt a gépünkre kellene mentenünk. Örömteli, hogy ezen túl képesek leszünk PDF dokumentumokat megnyitni, majd szerkeszteni. Ez a funkció nagyon hiányzott az eddigi verziókból. Ha valakinek megtetszett a megújult Office, a próbaverziót letöltheti a Microsoft oldaláról. Ha valaki esetleg aggódna. a 32 bites verzióban letölthető szoftver nem túrja ki az előző verzióit, így érdeklődők is nyugodtan megszemlélhetik az újdonságot, anélkül hogy elveszne a stabil verziójuk.

A végleges, táblagépekre optimalizált verziója már várhatóan idén ősszel, otthoni és oktatási verzióban elérhető lesz. A normál számítógépre ugyanakkor kicsit később, valamikor jövő év elején jelenik meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés