Connect with us

technokrata

A Windows 7-hez igazították a Microsoft ingyenes webtárhelyét

Dotkom

A Windows 7-hez igazították a Microsoft ingyenes webtárhelyét

A Windows 7-es operációs rendszerhez és az Internet Explorer 9-hez igazítva újult meg a Skydrive, a Microsoft ingyenes webtárhelye, amelyre már 100 megabájtos fájlok is föltölthetők.

A 2007-ben megjelent Skydrive már több mint százmillió felhasználóval rendelkezik, a fejlesztők viszont most készültek el az új verzióval, amely a korszerű böngészőkben, valamint a HTML5-technológiában, azaz a hiperszöveges jelölőnyelv ötödik verziójában (Hypertext Markup Language 5) rejlő lehetőségeket is támogatja – olvadható a szoftvercég közleményében.

A Skydrive átalakítása során a Microsoft mérnökei elsősorban a sebesség, a kezelhetőség és a dizájn továbbfejlesztésére koncentráltak. A weben tárolt mappák megnyitása a korábbi 6-9 másodperc helyett a másodperc törtrészét veszi igénybe, a fotóalbumok lejátszása pedig sokkal zökkenőmentesebb a videokártyák képességeit kihasználó hardveres gyorsítás miatt. A HTML5 alkalmazása révén a megjelenés is látványosabb.

A hálózati tárhely elérési sebességet úgy növelték, hogy a fejlesztés során minden olyan megoldást száműztek, amely lassította az oldal betöltését, illetve más módon rontotta a felhasználói élményt.

Az Internet Explorer 9 és a Windows 7 használatával a SkyDrive ikonja „letűzhető” a számítógép tálcájára, ezáltal a tárolt fájlok gyorsabban érhetők el, az új Office Web Apps dokumentumok pedig egyetlen kattintással hozhatók létre.

A tárhely érdekessége, hogy a korábban külön-külön alkalmazásokkal elért képek, dokumentumok és a fájlok mostantól egy helyen lesznek megtekinthetők.

Az Apple internetes tárhelyéhez hasonlóan a föltöltött fotók kicsinyített előnézeti képei pontosan olyan tájolásban (álló, fekvő vagy panoráma) és képarányban jelennek meg a képmozaikban, mint ahogy elkészítették őket. Így nemcsak a fotók rendszerezése és kezelése válik egyszerűbbé, hanem az album kinézete is sokkal jobban hasonlít a fotósok által eredetileg elképzeltre.

Azoknak, akik Windows Live ID azonosítóval rendelkeznek, regisztrálniuk sem kell, mert a Hotmail, Messenger vagy Xbox LIVE elérése mellett az ingyenes tárhelyhez is hozzáférnek.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin