Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 ok, amiért érdemes Windowsról Macre váltani

Laptop

10 ok, amiért érdemes Windowsról Macre váltani

Kacérkodsz az Apple számítógépekkel? Nem mered meglépni a váltást? Egy utolsó lökés kéne? Mondunk tízet!

1. Nincsenek vírusok

Macen nem kell a vírusok miatt aggódnod, mert a Unix alapú rendszerekre nem írnak vírusokat. Alapvetően kevesebb a biztonsági rés is bennük, úgyhogy nyugodtan hátradőlhetsz.

2. Nem kell félévente újrahúzni a rendszert

Megveszed az első Maced amin rajta van az oprendszer és számos hasznos szoftver, használod pár évig majd veszel egy újat, amire minden adatodat átszinkronizálhatod a régiről. 10 év múlva azon kapod magad, hogy még egy reinstallt sem csináltál. Jó érzés lesz erre rádöbbenni.

3. Nem fagy le

Néhány alkalmazás elszállhat, ha a fejlesztői nem elég körültekintőek. De a rendszered atomstabil marad minden esetben. Újraindítani is maximum a rendszer mélyebb részeit érintő szoftverfrissítések után szükséges.

4. Kinyitod és működik

Le sem kell állítanod a gépedet, elég csak lecsukni a laptopot a munka végeztével és másnap felhajtani, mert 2 másodperc múlva minden ugyanúgy vár majd rád. Papíron ezt a Windows is tudja már vagy 15 éve készenléti mód néven, de vele ellentétben a Maced mindig fel is fog ébredni, nem kell kómától tartanod.

5. Fejlettebb print screen

Print screen gomb ugyan nincs, de van helyette három billentyűkombinácó a képernyő lefotózására. Egyiknél például magad választhatod ki a kurzorral, hogy melyik ablakot akarod fotózni. Ugye hogy jobb ez, mint Paintbe beilleszteni a teljes képernyő képét és körbevágással bohóckodni?

6. Nem kell végre Total Commander!

A Mac OS X rendszer beépített fájlkezelője, a Finder nagyon jó. Annyira kezesbárány, hogy nem igényled majd a Total Commandert. Persze ha mégis, akkor olcsón megveheted a legjobb klónt, amit ráadásul magyar srácok fejlesztenek, ez pedig a Forklift.

7. Megszereted a munkádat

Egy Macintoshon öröm dolgozni. Rengeteg olyan szoftver létezik, melyek a könnyű kezelhetőségük miatt szó szerint megszerettetik magukat. Olyan dolgokat fogsz csinálni, amikről korábban azt hitted, számodra túl bonyolultak. Videóvágás hobbiból? Nem téma mostantól. Minden sokkal gördülékenyebb és egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a számítógép alá dolgozik és végre nem ő van a gépért.

8. Egyszerűen gyönyörű

Ha még nem láttál Macet élőben, akkor irány egy bolt és tapogasd végig az iMac kínálatot, majd próbálj megropogtatni egyet az alumínium tömbből forgácsolt MacBook Prók közül! Le fog esni az állad.

9. Garanciából jeles

Az Apple gépek sorozatszámai mind-mind egy-egy központi adatbázisban tárolódnak és bárhol is romlanak el a világon: nincs más dolgod, mint bevinned a gépet egy Apple store-ba, ahol cseregépet is kapsz az adataid átpakolásával együtt.

10. Legyél Apple fejlesztő!

Magától értetődő, hogy ki fogsz próbálni más Apple terméket is, miután vettél egy Macet. Rá fogsz jönni, hogy a többi is jó dolog és azok is hasznodra válhatnak. Sőt, Apple oprendszerrel még fejleszthetsz is iPhone, vagy iPad alkalmazásokat is!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés