Connect with us

Hirdetés

technokrata

Halálsoron a processzorok

Laptop

Halálsoron a processzorok

A legfrissebb hírek az AMD háza tájáról.

A chipgyártó hamarosan ki fogja vonni a piacról számos négymagos processzorát, ami persze nem meglepő, hiszen a 45 nanométeres gyártási technológiák (Deneb) segítségével készülő újabb modellek minden tekintetben, de főleg alacsonyabb fogyasztásuk miatt mindenképpen jobb választásnak bizonyulnak majd, mint az életük végéhez közeledő régi chipek.

#img1#

A képzeletbeli halálsor első delikvense a Phenom II X4 910: ez a 2,6 GHz-es órajelen ketyegő és 8 MB cache-sel szerelt processzor utoljára ebben a negyedévben rendelhető, az utolsó kiszállításokra pedig 2010 második negyedévében kerül sor. A 2,8 GHz-es frekvenciájú, és ugyancsak 8 MB cache memóriájú Phenom II X4 925-nak (TDP: 95 W) sem szán sokkal hosszabb életet az AMD, ugyanis ez a modell a jövő év első negyedévéig marad rendelhető, az utolsó szállítások pedig a harmadik negyedévben lesznek esedékesek.

A Phenom II X4 945 (TDP: 125 W) a jelen negyedév végéig lesz rendelhető, és 2010 második negyedévéig szállítja majd a cég ezeket a processzorokat. A 3,2 GHz-es órajelű Phenom II X4 955 (TDP: 125 W) 2010 második negyedévéig rendelhető majd az AMD-től, az utolsó szállítmányok pedig a negyedik negyedévben hagyják majd el az AMD-t. A 200 MHz-cel gyorsabb Phenom II X4 965 (TDP: 140 W) a jövő év első negyedévéig lesz rendelhető, az utolsó szállításokra pedig fél évvel később kerül majd sor.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés